Gezonde aardbei cheesecake

eiwitpoeder, alles wat je wil weten

Gezonde aardbei cheesecake. Ja je leest het goed. Een gezonde eiwitrijke aardbei cheesecake die niet alleen super lekker is maar ook nog eens ontzettend goed vult! Persoonlijk ben ik gek op gezonde maar ook op zoete snacks. Perfect combi is deze aardbei cheesecake dus. Lekker zoet en romig, precies zoals een cheesecake moet zijn.

Gezonde aardbei cheesecake

Wanneer je mij op instagram volgt weet je misschien al dat ik in iets meer dan een jaar 13 kilo ben afgevallen. De manier waarop ik dat heb gedaan is door het bijhouden van mijn calorie inname. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan vooral het kopje ‘afvallen’ in het hoofdmenu even. Want daar leg ik je alles uit over hoe ik ben gestart en geef ik al mijn handige tips hiervoor. Maar een belangrijk punt is dat je gewoon kan afvallen én lekkere dingen kan blijven eten. Zoals deze gezonde aardbei cheesecake bijvoorbeeld. Gemaakt met eiwitrijke producten waardoor het goed vult, smaakt als een romige cheesecake maar tóch gezond is en weinig calorieën bevat. Hoe je dit maakt? Lees vooral even verder!

gezonde aardbei cheesecake

 

Dit recept is voor 2 porties aardbei cheesecake en is per portie 179 calorieën

Ingrediënten

  • 2 volkoren digstives
  • 100 gram zuivelspread light (AH merk)
  • 90 gram magere kwark
  • 30 gram halva jam (jam light AH merk)
  • 10 gram proteïnepoeder smaak strawberry

Eventueel extra aardbeien als topping 🙂

gezonde aardbei cheesecake

Bereiding

  1. Verkruimel de digestives en verdeel ze over 2 kleine glaasjes.
  2. Meng de zuivelspread light, de kwark, de jam en het eiwitpoeder. Roer goed door elkaar zodat er geen klontjes in zitten.
  3. Giet het kwark mengsel bovenop de verkruimelde koekjes en zet nu in de koelkast. Laat dit minimaal 2 a 3 uren staan, liever nog langer 🙂
  4. Klaar om te eten! Top eventueel af met wat verse aardbeien maar dit hoeft voor de smaak niet. Enjoy!

gezonde aardbei cheesecake

Eiwitpoeder

Wil je dat deze eiwitrijke snack nog steviger is dan kan je de verhouding kwark/zuivelspread een beetje aanpassen. Gebruik dan minder kwark en wat meer zuivelspread. Maar ik vind ‘m zo precies goed. Beetje stevig en lekker romig! Ik krijg heel vaak de vraag of het eiwitpoeder nodig is in het recept en of het vervangen kan worden. Het eiwitpoeder in dit recept is wel echt nodig. Dit geeft het de echte cheesecake smaak en maakt ‘m lekker zoet. Maar niet alleen voor de smaak. Eiwitpoeder is een handige manier om extra eiwitten toe te voegen aan je dag. Ik heb altijd dit eiwitpoeder. Maar een ander merk kan ook! Wil je meer weten over eiwitpoeder? Bekijk dan deze blog even, hier beantwoord ik alle vragen.

 

—–

Nog een gezond cheesecake recept

Deze gezonde aardbei cheesecake is natuurlijk al super lekker. Maar heb je deze gezonde bastogne cheesecake al geprobeerd? Ook suuuuper lekker. Dus die moet je ook echt gaan maken :). Recept kan je hier vinden. Of liever de populaire Lotus cheesecake? Klik op de foto om naar het recept te gaan.

gezonde cheesecake snack
Bastogne cheesecake
Gezonde lotus cheesecake
Lotus speculoos cheesecake

—-

Zin in nog meer lekkere recepten en inspiratie? Volg mij dan op instagram @easydailyfoodcom. Vind ik leuk!

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop