Gezonde appeltaart koekjes

gezonde appeltaart koekjes

De geur en smaak van een vers appeltaartje is wat mij betreft echt iets voor de herfst en de winter. Nou bij het maken van deze gezonde appeltaart koekjes ruikt je hele keuken naar heerlijke appeltaart! Met slechts een paar ingrediënten heb je deze koekjes snel in de oven en kan je genieten van de heerlijke geur & smaak. Ik zeg bakken maaaaaaar…

 

gezonde appeltaart koekjes

 

Nodig: Blender/staafmixer   I   Recept is voor 9 grote koekjes

 

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 150 gram appelmoes
  • 1 zoete appel (ik gebruik Pink Lady)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepel kaneel

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de helft van de havermout in een blender en maal tot meel. Doe dit in een kom samen met de  rest van de havermout, de appelmoes (op kamertemperatuur), honing en kaneel en meng door elkaar.
  3. Was de appel en snij de appel, door deze recht op te zetten en aan alle zijden plakken af te snijden. Snij deze plakken in kleine blokjes. Denk dan aan de grote van een halve tictac (kon zo snel geen andere vergelijking bedenken :).
  4. Voeg ook de appel toe aan het mengsel en verdeel met een (ijs)lepel bolletjes van het mengsel op de over de bakplaat. Druk deze hierna goed aan.
  5. Zet de koekjes nu ongeveer 20/25 minuten in de oven. De koekjes zijn klaar als de randjes donker beginnen te kleuren.

 

gezonde appeltaart koekjes

 

Meteen uit de oven zijn deze koekjes het lekkerst maar ze kunnen een aantal dagen bewaard worden in een luchtdicht doosje. Je kan het koekje ook kort in de magnetron doen voordat je deze op eet, extra lekker!

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022