Gezonde bastogne cheesecake

eiwitpoeder, alles wat je wil weten

Gek op cheesecake? Dan is dit een lekkere snack voor jou. Deze gezonde bastogne cheesecake zit vol goede ingrediënten en bevat veel eiwitten. Eiwitten zorgen ervoor dat je langer vol zit én helpt bij het herstellen van je spieren. Handig wanneer je, net als ik, aan krachttraining doet. En daarbij is het ook gewoon nog eens heel erg lekker!

Ik gebruik voor deze gezonde bastogne cheesecake een klein glaasje. Dit glaasje heb ik bewaard van een ‘cheesecake in een glas toetje’ van het AH merk. Gebruik je een groter glas dan zou ik ook wat meer ingrediënten gebruiken want anders blijft het wel heel plat. Het door mij gebruikte glaasje is ongeveer 3 cm hoog schat ik. Maar goed ik kan natuurlijk een lang verhaal houden over hoe lekker het is, maar ik kan je beter meteen vertellen hoe je het moet maken en wat je er voor nodig hebt! Dus lees vooral even verder voor hoe je dit doet.

gezonde cheesecake snack

Deze gezonde cheesecake snack komt neer op 175kcal per stuk

Ingrediënten

  • 80 gram magere kwark
  • 40 gram zuivel spread light AH
  • 10 gram eiwitpoeder (ik gebruik de smaak cookies&cream)
  • 1 bastogne koekje

Bereiding:

  1. Meng de kwark met het eiwitpoeder tot je geen korreltjes meer ziet.
  2. Verkruimel het bastogne koekje en gebruik hier 2/3 van om de bodem van een klein glaasje mee te bedekken.
  3. Roer de zuilvelspread door de kwark heen tot het goed gemixt is. Giet het kwark mengsel nu bovenop het bastogne koekje. Zet dit nu minimaal 4 uren, maar het liefst een hele dag, in de koelkast.
  4. Verkruimel als laatste de overgebleven bastogne erover heen en enjoy!

gezonde cheesecake snack

gezonde cheesecake snack

Wil je dat deze eiwitrijke snack nog steviger is dan kan je de verhouding kwark/zuivelspread een beetje aanpassen. Gebruik dan minder kwark en wat meer zuivelspread. Maar ik vind ‘m zo precies goed. Beetje stevig en lekker romig!

Whey poeder

Het Wheypoeder oftewel proteïne poeder, wat ik gebruik is van Body&fit. Ik ben hier groot fan van en heb een kortingscode voor je, mocht je het ook willen kopen. De kortingscode is ‘MARIJKE’ en geeft je korting! Ik gebruik zelf altijd deze. Maar deze is ook goed en kan je in ontelbaar veel smaken kopen. Maar net wat je wil ;).

Ga jij deze gezonde bastogne cheesecake maken? Tag mij dan vooral even op instagram, vind ik leuk!

EASY DAILY FOOD