Gezonde carrot cake mugcake

carrot cake mugcake

Deze maand deed ik weer mee met de foodblog swap en mocht ik iets koken van de leuke foodblog Culi-sandra.nl! Sandra laat op haar blog veel verschillende recepten en andere toffe artikelen zien, dus mocht je haar blog nog niet kennen… Zeker even gaan kijken!

Ik volg Sandra al een hele tijd en vond het dan ook super leuk dat ik dit keer van haar blog mocht koken. Ik ging opzoek naar een lekker gezond ontbijtje. Ik vind het namelijk best moeilijk om hiermee te variëren. Ik besloot te gaan voor deze simpele, snelle gezonde carrot cake in de vorm van een eenpersoons mugcake. Klinkt perfect! Ik heb niet heel veel aangepast aan het recept. Wel heb ik de rozijnen weggelaten en de walnoten vervangen voor pecan noten. Ik kan je vast vertellen dat deze carrot cake echt ontzettend lekker is en ook nog eens heel goed vult. Perfect ontbijtje dus!

 

carrot cake mugcake

 

Recept is voor 1 carrotcake mugcake

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepel havermout
  • 2 eetlepel zelfrijzend bakmeel
  • 2 snack worteltjes (of 1 grote)
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • 1 ei
  • klein handje pecannoten

 

Bereiding

  1. Pak een magnetron bestendige mok en meng hier het bakmeel, de havermout en de speculaaskruiden in. Roer goed door elkaar. Roer nu ook het ei erdoor heen met een vork.
  2. Rasp de wortel met een fijne rasp en voeg dit toe aan de mok. Breek als laatste een paar pecannoten in stukjes en voeg toe aan de mok. Nog 1 keer goed roeren en het deeg is klaar.
  3. Zet nu de mok in de magnetron en zet deze 2 minuten aan op 750 watt. Klaar is je carrot cake mugcake!

 

carrot cake mugcake

 

 

 

Ben jij ook zo gek op carrot cake? Dan moet je deze gezonde carrot cake mugcake zeker een keer proberen!

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022