Gezonde chocolade pannenkoeken

gezonde chocolade pannenkoeken

Regelmatig probeer ik gezonde snacks te verzinnen met chocola. Ik ben namelijk verslaafd aan pure chocola. Nou is dit natuurlijk geen probleem maar het is dan wel handig om een paar gezonde chocolade snacks te weten die je zo op tafel kan zetten. Eerder maakte ik al deze chocolade rijstwafels en deze chocolade muffins. Maar er is weer een nieuw lievelings recept, gezonde chocolade pannenkoeken! WOEEHOEE!

gezonde chocolade pannenkoeken

 

Deze chocolade pannenkoeken zijn super makkelijk om te maken en het resultaat zijn deze prachtige ‘fluffy’ pannenkoeken. Wat wil je nog meer!

 

Recept is voor 3 kleine pannenkoeken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel havermout meel (havervlokken in een blender fijnmalen)
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 (afgestreken) eetlepel cacao poeder

 

Bereiding

  1. Maak havermout meel door de 3 eetlepel havermout in een blender fijn te malen.
  2. Snij de banaan in stukjes en doe nu alle ingrediënten samen in een blender, of meng door elkaar met een mixer.
  3. Laat een koekepan warm worden en doe er een klein beetje boter/olie in.
  4. Giet nu 1/3 van het mengsel in de pan zodat de pannenkoek ongeveer zo groot is als een klein schoteltje. Bak kort aan (let op, dit gaat vrij snel). Draai om en maak ook de volgende 2 pannenkoeken. Klaar!

Nu ben ik persoonlijk gek op kokos. Dus ik heb een beetje cacao poeder en kokosrasp over de pannenkoeken heen gedaan. Voor mijn mini-me heb ik er een beetje poedersuiker overheen gedaan en ook zij vond het heerlijk. KIDS-PROOF dus! 🙂

 

gezonde chocolade pannenkoeken

 

Zou jij deze chocolade pannenkoeken als ontbijt eten of liever tijdens de lunch?

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022