Gezonde chocolademousse (koolhydraatarm)

gezonde chocolademousse

Gezonde chocolademousse, kan dat? Ja dat kan! En dan ook nog eens koolhydraatarm? Ja zeker! Deze lekker chocolademousse maak je met 3 basis ingrediënten en je kan er eventueel nog wat zoetstof aan toevoegen. Dus eet jij koolhydraatarm en heb je zin in een lekker nagerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner? Dan moet je deze gezonde chocolademousse echt uitproberen. Deze chocolademousse zit ongeveer tussen een mousse en een chocolade creme in. 

 

Het recept is voor 2 porties chocolademousse, maar je kan het recept natuurlijk verdubbelen wanneer je voor 4 mensen een lekker dessert wil maken. Lekker genieten maar toch koolhydraatarm. Ja ja, ik zou het receptje even opslaan als ik jou was want deze ga je zeker meerdere keren maken :D.

 

gezonde chocolademousse

 

Recept is voor 2 porties – Nodig: een blender

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 1,5 theelepel zoetstof

Eventueel  een beetje opgeklopte slagroom als topping

 

Bereiding

  1. Zet de blender klaar en haal de avocado uit de schil. Snij in blokjes en doe in de blender. Voeg 200 ml kokosmelk toe, 2 flinke eetlepels cacao poeder en als laatste 1,5 theelepel zoetstof.
  2. Zet de blender aan en laat alles ongeveer 1 a 2 minuten goed door elkaar mixen. Schenk de chocolademousse nu in 2 glaasjes en zet deze minimaal 1 a 2 uren in de koelkast. Klaar!

 

Had jij gedacht dat het zo makkelijk zou zijn? Je kan natuurlijk nog meer lekkere dingen toevoegen zoals een beetje opgeklopte slagroom of misschien een beetje vers rood fruit? Maar net wat je lekker vind.

gezonde chocolademousse

Tips
  • Koop je avocado niet te ver van te voren want dan is deze misschien overrijp. Je moet de avocado licht kunnen indrukken maar hij moet nog wel stevig aanvoelen.
  • Wil je zeker zijn van de perfecte avocado? Koop dan ‘eet rijpe’ avocado’s. Die zitten meestal in een verpakking van 2. Let er wel op dat je deze niet te ver van te voren koopt omdat ze op het moment van kopen dus al ‘eet rijp’ zijn.

 

 

Ga jij deze gezonde en koolhydraatarme chocolademousse uitproberen? Laat dan zeker even weten wat je er van vond!

 

 

Psssssst.. Er komt de komende maand een heel koolhydraatarm kerstmenu online, dus kom zeker nog een keer een kijkje nemen op EASY DAILY FOOD.com!

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022