Gezonde eenpersoons maaltijd

Gezonde eenpersoons maaltijd

Eigenlijk kook ik altijd voor 2 personen, of nou ja 3 maar onze kleine eet vrij weinig. Wanneer ik een keer alleen moet eten neem ik eigenlijk altijd iets van couscous of quinoa en dan groente die nog in de koelkast ligt, omdat eenpersoons maaltijden nou eenmaal niet te uitgebreid moeten zijn. De laatste keer dat ik voor mezelf moest koken heb ik verse zalm gehaald en dit recept gemaakt. Dit was zo lekker en makkelijk dat ik deze eenpersoons maaltijd natuurlijk met je deel! Dus moet jij wel eens (of altijd) alleen eten? Dan is deze eenpersoons maaltijd zeker een aanrader, en binnen 10 minuten op tafel!

 

Gezonde eenpersoons maaltijd

 

Ingrediënten

 • 1 verse zalm moot
 • 1 bosui
 • 2 handen rucola
 • halve bol mozzarella
 • hand cherry tomaatjes
 • paar radijsjes
 • peper & zout, olijfolie & balsamico azijn
 • eventueel sesamzaadjes

 

Bereiding

 1. Zet een koekenpan op het vuur met een theelepel olijfolie, en laat warm worden. Haal de zalm uit de verpakking en kruid 1 zijde met peper & zout en strooi er een eventueel een paar sesamzaadjes over.
 2. Wanneer de pan warm is leg je de gekruide kant van de zalm in de pan en kruid je de andere zijde weer met peper & zout en sesamzaadjes. Laat de zalm nu ongeveer 4 minuten bakken.
 3. Leg onder tussen de rucola in een bord, was en snij de bosui, radijsjes en tomaatjes en voeg toe aan de rucola. Snij de mozzarella in stukken en leg er ook bij.
 4. Giet over je salade 1 eetlepel olijfolie en een scheutje balsamico azijn.
 5. Kijk naar de zalm, als de zalm licht roze begint te worden draai je deze om en bak je ook de andere zijde (een beetje hard) aan. Afhankelijk van hoe dik je zalm is zal deze maximaal 8 minuten in de pan moeten liggen. De zalm is gaar als deze licht roze is met een beetje donker roze in het midden. Het lijkt of de binnenkant nog niet helemaal gaar is, maar zo smaakt je zalm het allerlekkerste! Als je kijkt naar de foto hieronder zie je wat ik bedoel.
 6. Is je zalm klaar? Maak de zalm nu los met een vork, dit gaat erg makkelijk, en leg boven op je salade. Klaar is je eenpersoons maaltijd!

Gezonde eenpersoons maaltijd

 

Wat is jouw favoriete maaltijd als je alleen eet?

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022