Gezonde eiersalade

gezond brood beleg

Je kent vast de eiersalade uit een pakje wel. Persoonlijk vind ik die helemaal niet lekker. Maar ik heb nu een recept voor een gezonde eiersalade met weinig ingredienten, helemaal niet moeilijk dus. Deze gezonde eiersalade kan je guilt-free eten omdat het vol zit met gezonde ingrediënten! Perfect dus voor tijdens de borrel, of tijdens de lunch op een broodje of cracker.

 

Eet jij koolhydraatarm? Dan kan je deze gezonde eiersalade gewoon zo opeten of in een sla wrap! Lekker en gezond.

 

gezonde eiersalade

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mayonaise
  • 2 eetlepel gesneden verse bieslook
  • zout en peper (eventueel paprikapoeder)
gezonde eiersalade

Bereiding

  1. Zorg voor 6 hardgekookte eieren. Dit doe je door deze 8 minuten te koken. Laat de eieren afkoelen tot deze helemaal koud zijn en pel de eieren.
  2. Snij de eieren in blokjes. Was de bieslook onder kraan, droog af en snij de bieslook fijn tot je ongeveer twee eetlepel vol snippers hebt.
  3. Meng in een kommetje de griekse yoghurt met de theelepel mayonaise en voeg peper en zout toe (en eventueel paprika poeder). Roer hier nu de hardgekookte eieren en de bieslook doorheen. Proef of de gezonde eiersalade voldoende op smaak is. Voeg anders peper en zout toe. Klaar is je eiersalade!
gezonde eiersalade

 

Tips

Bewaar de gezonde eiersalade in een goed afsluitbaar doosje in de koelkast en serveer met lekker knapperige toastjes bij je volgende borrel! Of smeer lekker op een stuk brood tijdens de lunch.

Maak jij wel eens je eigen smeersels voor bij de borrel? En ga jij deze gezonde eiersalade uitproberen?