Gezonde eiersalade

gezond brood beleg

Gezonde eiersalade, dat klinkt goed toch? Je kan natuurlijk een bakje kant en klare eiersalade kopen, maar daar zitten vaak veel onnodige ingrediënten in. En daarbij is het dus ontzettend simpel om zelf een gezonde eiersalade te maken. Je hebt er bijna geen ingrediënten voor nodig en het smaakt super lekker op brood of op een cracker of toastje!

 

 

gezonde eiersalade

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 4 eetlepel kwark
  • 1/2 theelepel mostes
  • 1 theelepel fritesaus (ik gebruik zero van remia)
  • 2 eetlepel gesneden verse bieslook
  • zout en peper (eventueel paprikapoeder)
gezonde eiersalade

Bereiding

  1. Zorg voor 6 hardgekookte eieren. Dit doe je door deze 8 minuten te koken. Laat de eieren afkoelen tot deze helemaal koud zijn en pel de eieren.
  2. Snij de eieren in blokjes. Was de bieslook onder kraan, droog af en snij de bieslook fijn tot je ongeveer twee eetlepel vol snippers hebt.
  3. Meng in een kommetje de griekse yoghurt met de theelepel mayonaise en voeg peper en zout toe (en eventueel paprika poeder). Roer hier nu de hardgekookte eieren en de bieslook doorheen. Proef of de gezonde eiersalade voldoende op smaak is. Voeg anders peper en zout toe. Klaar is je eiersalade!
gezonde eiersalade

Bewaar de gezonde eiersalade in een goed afsluitbaar doosje in de koelkast en serveer met lekker knapperige toastjes bij je volgende borrel! Of smeer lekker op een stuk brood tijdens de lunch.

Maak jij wel eens je eigen smeersels voor bij de borrel? En ga jij deze gezonde eiersalade uitproberen?

 

 

Dit vind je misschien ook leuk..