Gezonde havermout koekjes (die niet kunnen mislukken!)

gezonde havermout koekjes

Gezonde havermout koekjes, je kent ze misschien wel. Ze zijn namelijk super makkelijk om te maken, een verantwoord tussendoortje en het recept staat eigenlijk overal op het internet. Ik maak deze koekjes dan ook heel erg vaak maar bedacht mij dat het recept voor deze makkelijke koekjes nog helemaal niet op mijn eigen blog stond. Nou daar moet natuurlijk verandering in komen!

 

Daarom vandaag dit super simpele recept voor gezonde havermout koekjes met banaan. Je kan heel makkelijk varieëren met deze koekjes. Gebruik je bijvoorbeeld bananen die al helemaal bruin zijn (en dus extra zoet!) dan kan je de honing achterwege laten. Of ben jij een echte chocolade lover? Doe er dan kleine stukjes pure chocolade doorheen. Of misschien rozijntjes of stukjes appel? Het kan allemaal 😉

 

gezonde havermout koekjes

 

Recept is voor ongeveer 9 koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram havermout vlokken (gewoon een budget merk)
  • 2 rijpe bananen (hoe rijper hoe zoeter)
  • 2 eetlepel honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en haal de bakplaat vast uit de oven en leg hier bakpapier op.
  2. Prak de bananen met een vork helemaal fijn tot het een glad mengsel is. Voeg nu de havermout en de 2 eetlepel honing toe en roer goed door elkaar.
  3. Maak kleine balletjes van het deeg en druk deze plat tot je kleine koekjes hebt gemaakt. Ongeveer zo groot als een meelkoekje (dan heb je een idee qua maat). Doe dit met al het deeg.
  4. Zet de koekjes nu in het midden van de oven en zet de timer op 15 minuten. Zijn ze nog te bleek? Zet de koekjes dan nog 5 minuten in de oven. Klaar zijn je gezonde havermout koekjes!

 

gezonde havermout koekjes

 

Tips
  • Elke oven is anders, de koekjes moeten gemiddeld 20 minuten in de oven maar ik zet zelf de timer altijd op 15 minuten. Beter iets langer in de oven doen dan verbrande koekjes toch?
  • Wil je iets extra’s toevoegen aan deze koekjes? Voeg dan bij stap 2 bijvoorbeeld kleine chocolade stukjes toe of kleine stukjes appel.
  • De koekjes zijn krokant wanneer ze net uit de oven komen. Hierna worden ze iets minder knapperig maar nog steeds erg lekker!

 

Liever een ander gezond koekje proberen? Die heb ik voor je 😉 —>

 

Gezonde  appeltaart koekjes

gezonde appeltaart koekjes

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken!

 

Gezonde kokos koekjes

gezonde koekjes

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken!

 

 

Ga jij de gezonde havermout koekjes uitproberen? Ik ben heel benieuwd!

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022