Gezonde kindertraktatie I Fruit rups

gezonde traktatie fruit rups

Als er iets is waar mijn website vaak op gevonden wordt via google is het wel de kindertraktaties met fruit. Super leuk natuurlijk! Toen ik opzoek ging naar een gezonde traktatie voor mijn mini-me, kwam ik allemaal leuke dingen tegen. In het artikel over traktaties met fruit liet ik al deze leuke rups zien.  Het originele idee komt trouwens van deze website.

 

Gezonde kindertraktatie

Ben jij op zoek naar een leuke  en gezonde kindertraktatie? Dan heb ik iets heel leuks voor jou. Tegenwoordig moeten traktaties op veel scholen gezond zijn en mag er niet op chips of snoep getrakteerd worden. Dan is een traktatie van fruit het antwoord! Ik heb een hele leuke gezonde traktatie voor je die je makkelijk een dag van te voren kan klaar maken zodat je ‘s ochtends geen stress hebt op de dag van het trakteren.

 

Fruit rups traktatie

Deze fruit rups traktatie is makkelijk om te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Maar ik wou er toch een apart artikel aan besteden omdat een paar handige tips nooit weg zijn! Dus binnenkort een kinderfeestje of gaat jouw mini-me trakteren op school of op de opvang? Dan gaat deze fruit rups traktatie in de smaak vallen!

 

Gezonde kindertraktatie - fruit rups

Een makkelijke en gezonde traktatie.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang snack, traktatie, Tussendoortje
Keuken elke keuken
Porties 20 stuks

Benodigdheden

 • lange satéprikkels
 • eetbare lijm
 • klein kwastje

Ingrediënten
  

 • 2 bakken witte druiven
 • 20 cherrytomaatjes
 • 1 flesje eetbare lijm
 • 40 eetbare oogjes

Instructies
 

 • Maak de druiven los van de tros door ze er af te  ‘draaien’. Trek er niet aan want dan zitten er scheurtjes in de druif waardoor het snel bruin wordt. Was ze hierna en rijg ze in de lengte op het saté stokje, prik hierbij door het gaatje waarmee de druif vast zat aan de tros. Laat 0,5 cm over waar later de cherrytomaat komt.
 • Was de tomaatjes en maak ze goed droog. Leg het tomaatje zo neer dat het ‘puntje’ waarmee het vast heeft gezeten aan de plant, onderop ligt, dan ligt de tomaat stevig.
 • De oogjes erop lijmen is moeilijker dan het klinkt. De oogjes gleden bij mij steeds van de tomaat af omdat deze zo glad is. Dip de kwast in de lijm en doe een beetje van de lijm op de tomaat. Pak nu 2 oogjes, doe lijm op de onderzijde van de oogjes en leg ze tegen elkaar aan op de tomaat. Laat nu een flinke druppel lijm ‘vallen’ tussen de oogjes. Doe dit met alle tomaatjes en leg ze in een bakje. Laat dit op het aanrecht staan, niet in de koelkast dan werd de lijm zachter. Dit kan je ook een dag van te voren doen!
 • Op de ochtend dat je kleintje gaat trakteren hoef je alleen nog maar de tomaat op de prikker te doen waar de druiven al op zitten en je traktatie is klaar!

Notities

Je kan er ook voor kiezen om geen eetbare oogjes te gebruiken, maar om met eetbare kleurstof oogjes te maken. Zoals je ziet op de afbeelding bovenin het artikel.

 

Bereiding met foto’s

Hieronder nog even de beschrijving inclusief de foto’s:

1. Maak de druiven los van de tros door ze er af te  ‘draaien’. Trek er niet aan want dan zitten er scheurtjes in de druif waardoor het snel bruin wordt. Was ze hierna en rijg ze in de lengte op het saté stokje, prik hierbij door het gaatje waarmee de druif vast zat aan de tros. Laat 0,5 cm over waar later de cherrytomaat komt. Dit kan je een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren, de druiven worden niet bruin, ik heb het getest :).

gezonde kindertraktatie fruit rups

 

2.  Was de tomaatjes en maak ze goed droog. Leg het tomaatje zo neer dat het ‘puntje’ waarmee het vast heeft gezeten aan de plant, onderop ligt, dan ligt de tomaat stevig.

3. De oogjes erop lijmen is moeilijker dan het klinkt. De oogjes gleden bij mij steeds van de tomaat af omdat deze zo glad is. Dip de kwast in de lijm en doe een beetje van de lijm op de tomaat. Pak nu 2 oogjes, doe lijm op de onderzijde van de oogjes en leg ze tegen elkaar aan op de tomaat. Laat nu een flinke druppel lijm ‘vallen’ tussen de oogjes. Doe dit met alle tomaatjes en leg ze in een bakje. Laat dit op het aanrecht staan, niet in de koelkast dan werd de lijm zachter. Dit kan je ook een dag van te voren doen!

 

gezonde kindertraktatie fruit rups
gezonde kindertraktatie fruit rups

4. Op de ochtend dat je kleintje gaat trakteren hoef je alleen nog maar de tomaat op de prikker te doen waar de druiven al op zitten en je traktatie is klaar!

 

Ik kocht de eetbare lijm en de oogjes op bakgoed.nl. Dit is niet gesponsord maar een van de goedkoopte sites die ik tegen kwam. Daarnaast waren mijn bestelde items een dag later al in huis. Dat is nog eens snelle service. Dus moet jij deze week nog traktaties maken voor je kleine? Geen probleem met deze makkelijke fruitrups!

 

gezonde kindertraktatie fruit rups

 

Heb je deze fruitrups al een keer gemaakt en ben je opzoek naar een andere leuke kindertraktatie? Wat dacht je van deze vrolijke pannenkoek prikkers!

herfstvakantie recepten

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop