Gezonde kindertraktatie I Fruit rups

gezonde traktatie fruit rups

Als er iets is waar mijn website vaak op gevonden wordt via google is het wel de kindertraktaties met fruit. Super leuk natuurlijk! Toen ik opzoek ging naar een gezonde traktatie voor mijn mini-me, kwam ik allemaal leuke dingen tegen. In het artikel over traktaties met fruit liet ik al deze leuke rups zien.  Het originele idee komt trouwens van deze website.

 

De traktatie is zeker niet moeilijk om te maken maar ik wou er toch een apart artikel aan besteden omdat een paar handige tips nooit weg zijn! Dus binnenkort een kinderfeestje of gaat jouw mini-me trakteren op school of op de opvang? Deze traktatie kan je helemaal klaar maken op de dag voor het trakteren. Geen stress dus in de ochtend!

 

De ingrediënten zijn voor 20 fruit rupsen

Ingrediënten

  • 2 bakken witte druiven
  • 20 cherry tomaatjes
  • 1x eetbare lijm (te koop voor €3,75)
  • 1x eetbare oogjes (€3,35 per verpakking)
  • goedkoop klein kwastje (bijvoorbeeld action)
  • lange saté prikkers

 

Bereiding

1. Maak de druiven los van de tros door ze er af te  ‘draaien’. Trek er niet aan want dan zitten er scheurtjes in de druif waardoor het snel bruin wordt. Was ze hierna en rijg ze in de lengte op het saté stokje, prik hierbij door het gaatje waarmee de druif vast zat aan de tros. Laat 0,5 cm over waar later de cherrytomaat komt. Dit kan je een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren, de druiven worden niet bruin, ik heb het getest :).

gezonde kindertraktatie fruit rups

 

2.  Was de tomaatjes en maak ze goed droog. Leg het tomaatje zo neer dat het ‘puntje’ waarmee het vast heeft gezeten aan de plant, onderop ligt, dan ligt de tomaat stevig.

3. De oogjes erop lijmen is moeilijker dan het klinkt. De oogjes gleden bij mij steeds van de tomaat af omdat deze zo glad is. Dip de kwast in de lijm en doe een beetje van de lijm op de tomaat. Pak nu 2 oogjes, doe lijm op de onderzijde van de oogjes en leg ze tegen elkaar aan op de tomaat. Laat nu een flinke druppel lijm ‘vallen’ tussen de oogjes. Doe dit met alle tomaatjes en leg ze in een bakje. Laat dit op het aanrecht staan, niet in de koelkast dan werd de lijm zachter. Dit kan je ook een dag van te voren doen!

 

gezonde kindertraktatie fruit rups
gezonde kindertraktatie fruit rups

4. Op de ochtend dat je kleintje gaat trakteren hoef je alleen nog maar de tomaat op de prikker te doen waar de druiven al op zitten en je traktatie is klaar!

 

Ik kocht de eetbare lijm en de oogjes op bakgoed.nl. Dit is niet gesponsord maar een van de goedkoopte sites die ik tegen kwam. Daarnaast waren mijn bestelde items een dag later al in huis. Dat is nog eens snelle service. Dus moet jij deze week nog traktaties maken voor je kleine? Geen probleem met deze makkelijke fruitrups!

Extra optie

Je kan er ook voor kiezen om geen eetbare oogjes te gebruiken, maar om met eetbare kleurstof oogjes te maken. Zoals je ziet op de afbeelding boven aan in het artikel.

 

gezonde kindertraktatie fruit rups

 

Heb je deze fruitrups al een keer gemaakt en ben je opzoek naar een andere leuke kindertraktatie? Wat dacht je van deze vrolijke pannenkoek prikkers!

herfstvakantie recepten

 

Wat vind jij van deze fruit rups? Heb jij een goed idee voor een gezonde kindertraktatie? Laat het dan vooral even weten!

 

 

EASY DAILY FOOD

easy daily food

Welkom op mijn website!

Ik ben Marijke, dol op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten. Van verrukkelijke tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Gezond eten is allesbehalve saai. Ontdek mijn lekkere recepten en afvaltips hier. Meer uitleg over hoe je kan afvallen zonder dieet? Bekijk dan mijn webshop!

Zoek je een recept? Gebruik de handige zoekbalk. Van ontbijt tot zalige desserts, hier vind je het.

Leun achterover, laat je inspireren en geniet!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022