Gezonde lotus cheesecake (no bake)

eiwitpoeder, alles wat je wil weten

I LOVE LOTUS KOEKJES! Dus ik dacht, hier moet ik een recept mee maken. Nadat de gezonde bastogne cheesecake zo goed werd ontvangen, en zo vaak werd nagemaakt (zo leuk!) dacht ik, ik maak er nog 1 maar dan met Lotus! De verhoudingen zijn iets anders dan bij de bastogne cheesecake en ook gebruik ik ander eiwitpoeder. Dus ook deze móét je maken 🙂

 

Gezonde lotus cheesecake

 

Gezonde lotus cheesecake

Een gezonde lotus cheesecake, kan dat? Ja zeker! In een normale cheesecake heeft vaak een bodem van veel boter en koekjes. De cheesecake laag heeft meestal volvette slagroom en roomkaas als vulling. Hartstikke lekker maar ik dacht ‘dat kan gezonder’! Daarom heb ik deze gezondere no-bake cheesecake bedacht. Met een heerlijke vanille vulling en heel eiwitrijk. Het perfecte tussendoortje dus!

 

Afvallen zonder dieet

Ik ben zelfs zo’n groot fan van deze lotus cheesecake dat ik deze op de cover van mijn allereerste ebook ‘Afvallen zonder dieet’ gezet. Om te laten zien dat zelfs wanneer je wil afvallen je gewoon lekker kan blijven eten. Wil je hier meer over weten bekijk het ebook dan hier.Afvallen zonder dieet

Lotus koekjes

Deze gezonde lotus cheesecakes maak ik per portie met 1 groot Lotus koekje. Je hebt verschillende formaten namelijk. Dit is de versie waarin de koekjes per 2 verpakt zijn en ze iets groter zijn. Deze zijn 12,5 per stuk. Gebruik je kleinere koekjes, of bijvoorbeeld 2 kleine koekjes dan zullen de voedingswaarde anders zijn. Voor de smaak maakt het niet uit maar dacht noem het toch even. Daarbij houd ik een klein stukje van het koekje over om er bovenop te doen, dit is echt alleen omdat het er mooier uit ziet haha. Dus maak je dit lekker voor jezelf, gewoon het hele koekje verkruimelen en in de bodem doen ;).

 

Is eiwitpoeder nodig

De meeste gestelde vraag na het plaatsen van de bastogne cheesecake was of het eiwitpoeder echt nodig was in het recept. Die vraag snap ik heel goed. Eiwitpoeder is misschien niet iets wat je standaard in huis hebt. Ik gebruik het zelf heel vaak in recepten en ik maak er vaak een shake van met bevroren fruit en melk, super lekker. Ik neem het zelf vooral omdat ik ook veel sport, eiwitten zijn goed voor je spierherstel. Maar eiwitten zijn sowieso erg goed voor je en zorgen voor een vol gevoel. Wil je weten welk type eiwitpoeder ik heb? Ik gebruik altijd deze. Maar je kan ook een ander merk proberen.

 

 

Gezonde lotus cheesecake

 

Per portie is deze gezonde lotus cheesecake 179 kcal

Lotus cheesecake (no bake)

Een heerlijk tussendoortje of toetje maak je met deze no-bake lotus cheesecake
Bereiding 10 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Toetje
Keuken Amerikaans
Porties 2 portie
calorieën 179 kcal

Benodigdheden

 • 2 klein schaaltjes

Ingrediënten
  

 • 2 kleine lotus koekjes
 • 70 gram magere kwark
 • 80 gram zuivelspread light
 • 15 gram speculoos pasta
 • 10 gram eiwitpoeder vanille
 • klein beetje koek en speculaaskruiden

Instructies
 

 • Verkruimel de 2 koekjes en verdeel deze over 2 kleine glaasjes.
 • Meng de magere kwark, het eiwitpoeder, de zuivelspread en een mini beetje koekkruiden. Roer goed door tot het glad is.
 • Doe de speculoos pasta in een klein bakje en smelt in de magnetron. Doe dit steeds per 5 seconden, want voor je het weer is het verbrand. De pasta moet goed vloeibaar zijn.
 • Giet nu 2/3 van het speculoos mengsel door je kwark mengsel en roer goed door. Verdeel over beide bakjes.
 • Het laatste beetje speculoos pasta giet je over de cheesecakjes. Zet nu minimaal 3 uren in de koelkast. Langer kan altijd. Hierdoor wordt het wat steviger. Geniet ervan!

Gezonde lotus cheesecake

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop