Gezonde lotus cheesecake (no bake)

eiwitpoeder, alles wat je wil weten

I LOVE LOTUS KOEKJES! Dus ik dacht, hier moet ik een recept mee maken. Nadat de gezonde bastogne cheesecake zo goed werd ontvangen, en zo vaak werd nagemaakt (zo leuk!) dacht ik, ik maak er nog 1 maar dan met Lotus! De verhoudingen zijn iets anders dan bij de bastogne cheesecake en ook gebruik ik ander eiwitpoeder. Dus ook deze móét je maken 🙂

 

Gezonde lotus cheesecake

Is eiwitpoeder nodig

De meeste gestelde vraag na het plaatsen van de bastogne cheesecake was of het eiwitpoeder echt nodig was in het recept. Die vraag snap ik heel goed. Eiwitpoeder is misschien niet iets wat je standaard in huis hebt. Ik gebruik het zelf heel vaak in recepten en ik maak er vaak een shake van met bevroren fruit en melk, super lekker. Ik neem het zelf vooral omdat ik ook veel sport, eiwitten zijn goed voor je spierherstel. Maar eiwitten zijn sowieso erg goed voor je en zorgen voor een vol gevoel. Wil je weten welk type eiwitpoeder ik heb? Ik gebruik altijd deze. Maar je kan ook een ander merk proberen.

 

 

Lotus koekjes

Deze gezonde lotus cheesecakes maak ik per portie met 1 groot Lotus koekje. Je hebt verschillende formaten namelijk. Dit is de versie waarin de koekjes per 2 verpakt zijn en ze iets groter zijn. Deze zijn 12,5 per stuk. Gebruik je kleinere koekjes, of bijvoorbeeld 2 kleine koekjes dan zullen de voedingswaarde anders zijn. Voor de smaak maakt het niet uit maar dacht noem het toch even. Daarbij houd ik een klein stukje van het koekje over om er bovenop te doen, dit is echt alleen omdat het er mooier uit ziet haha. Dus maak je dit lekker voor jezelf, gewoon het hele koekje verkruimelen en in de bodem doen ;).

Gezonde lotus cheesecake

Per portie is deze gezonde lotus cheesecake 179 kcal

Dit recept is voor 2 lotus cheesecakes

Ingrediënten

 • 2 lotus koekjes (12,5 gram per stuk)
 • 70 gram magere kwark
 • 80 gram zuivelspread light (AH)
 • 15 gram speculoos pasta (ik gebruikte AH huismerk)
 • 10 gram eiwitpoeder vanille
 • een mini beetje koek & speculaas kruiden

Bereiding

 1. Verkruimel de 2 koekjes en verdeel deze over 2 kleine glaasjes.
 2. Meng de magere kwark, het eiwitpoeder, de zuivelspread en een mini beetje koekkruiden. Roer goed door tot het glad is.
 3. Doe de speculoos pasta in een klein bakje en smelt in de magnetron. Doe dit steeds per 5 seconden, want voor je het weer is het verbrand. De pasta moet goed vloeibaar zijn.
 4. Giet nu 2/3 van het speculoos mengsel door je kwark mengsel en roer goed door. Verdeel over beide bakjes.
 5. Het laatste beetje speculoos pasta giet je over de cheesecakjes. Zet nu minimaal 3 uren in de koelkast. Langer kan altijd. Hierdoor wordt het wat steviger.

Geniet ervan!

Gezonde lotus cheesecake

En nu ben ik wel heel benieuwd of jij deze gezonde Lotus cheesecake gaat maken! Laat het mij vooral even weten op instagram, vind ik zo leuk! Mijn instapagina heet @easydailyfoodcom.

easy daily food

Welkom op mijn website!

Ik ben Marijke, dol op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten. Van verrukkelijke tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Gezond eten is allesbehalve saai. Ontdek mijn lekkere recepten en afvaltips hier. Meer uitleg over hoe je kan afvallen zonder dieet? Bekijk dan mijn webshop!

Zoek je een recept? Gebruik de handige zoekbalk. Van ontbijt tot zalige desserts, hier vind je het.

Leun achterover, laat je inspireren en geniet!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022