Gezonde lunch zonder extra werk!

ah-back-to-school-gezonde-lunchbox

Alle kinderen die naar de basisschool gaan zijn inmiddels weer naar school. Dat betekent dat het ’s ochtends weer spitsuur is! Jezelf klaar maken, kinderen aankleden en zorgen dat er een broodje gegeten wordt. Beker thee of melk op drinken, haren kammen en zorgen dat iedereen op tijd paraat is om mee te gaan op de fiets of in de auto.

 

Daarbij moet je de schooltas van je kleine nog inpakken en zorgen dat er een lekkere, en het liefst gezonde lunch in zit zodat je kind op school lekker kan eten. Omdat dit natuurlijk allemaal makkelijk en snel klaar moet zijn heeft Albert Heijn hier een aantal super handige en leuke producten voor ontwikkeld. De voorgesneden en ready-to-eat snackgroente en een pakje drinken in de vorm van Wallie de Walvis.

ah back to school gezonde lunchbox

 

 

Hoe gaat de ochtendspits bij ons

Het is bij ons, net als bij ieder ander echt spits ’s ochtends. Mijn zoontje van vijf maanden krijgt natuurlijk de fles, ondertussen moet er een broodje klaar gemaakt worden voor mijn dochter van 4 en daarbij moeten mijn vriend en ik zorgen dat wij allebei zelf gedoucht en aangekleed klaar zijn voor vertrek. Mijn vriend brengt onze dochter naar school en rijdt daarna door naar zijn werk. Ik breng onze kleine jongen naar de kinderopvang en ga zelf ook door naar het werk, behalve op de dagen dat ik thuis werk.

In deze spits moet de schooltas van mijn dochter ook nog klaar gemaakt worden! Ik vind het zelf belangrijk om er voor te zorgen dat zij gezond eet omdat gezond eten nou eenmaal beter voor je is. Ik heb het geluk dat wij thuis allemaal gek zijn op gezond eten en je maakt mijn dochter dan ook echt blij met rauwe groente. Voor de ouders van groente-hatende-kids klinkt dit misschien als een sprookje maar bij ons is het toch echt het geval haha. Ideaal vind ik daarom de kant & klare snackgroente van de Albert Heijn. Makkelijk om in de schooltas te leggen, je hoeft niks te snijden en te wassen in de ochtend en je kind heeft naast het broodje toch iets lekkers en gezonds om te snacken tijdens de lunch!

 

 

Benieuwd wat ik in haar broodtrommel stop en hoe ik er voor zorg dat ze ook echt haar drinken op drinkt? Ik vertel je alles in onderstaande vragen!

1.Naar welke groep gaat jouw kind?

Mijn dochter blijft in dezelfde klas, het is namelijk een combi van groep 1 en 2 bij elkaar. Wel gaan er een aantal kinderen naar een andere klas en komen er weer een aantal nieuwe kindjes bij!

 

2.Wat gaat er voor jouw kind veranderen in het nieuwe schooljaar?

Omdat zij pas kort voor de zomer is begonnen met school blijft het dit jaar het zelfde. Er zal voor haar dus weinig veranderen.

 

3.Wat zit er in de schooltas van jouw kind?

Zij krijgt water en fruit mee voor in de ’10 uur pauze’. En voor de lunch krijgt zij 2 broodjes mee in haar favoriete Paw Patrol lunchbox. Daarbij doe ik altijd een pakje halfvolle melk.

 

4.Wat zijn de regels wat betreft voeding op de basisschool van je kind?

Op school moet er in de ’10 uur pauze’ fruit/groente gegeten worden samen met water. En tijdens de lunch zijn er verder geen regels wat betreft de lunchtrommel. Maar het is in ieder geval de bedoeling dat het snel opgegeten kan worden. Zij moeten namelijk eerst hun lunch opeten voordat ze buiten kunnen spelen. Ik merk dat mijn dochter hier soms wat moeite mee heeft en graag heel snel wil, want de korstjes en de helft van het brood blijft vaak liggen in de broodtrommel. Het pakje melk gaat gelukkig wel altijd op.

 

5.Wat geef je jouw kind mee naar school?

Mijn dochter krijgt 2 stukjes brood met beleg mee naar school, daarbij een zakje snackgroente, wortel is haar favoriet! Daarbij krijgt zij halfvolle melk mee voor bij de lunch. Ik kies er altijd voor om een pakje melk mee te geven in plaats van melk in een beker. De tas met het eten en drinken blijft namelijk op de kapstok hangen op school en gaat dus niet in de koelkast. Melk in een beker blijft naar mijn mening dan niet echt lekker, dus daarom een pakje! En omdat mijn dochter op school sneller uit een pakje drinkt dan uit een beker, geef ik haar sinds kort ook een pakje water mee in de super leuke uitvoering van Wally de Walvis voor bij haar fruit in de ochtend!

 

ah back to school gezonde lunchbox

 

6.Is jouw kind een goede drinker? En hoe zorg je ervoor dat zij genoeg drinkt?

Thuis drinkt mijn dochter altijd heel goed, maar als ze snel moet dan neemt ze vaak alleen een paar slokken. Het water gaf ik altijd mee in een drinkbeker en hier kwam eigenlijk altijd de helft weer mee terug naar huis. Daarom geef ik haar sinds kort de pakjes water van Wallie de Walvis mee en hierdoor drinkt ze het hele pakje in 1x op. Kennelijk heeft het drinken uit een pakje een grotere aantrekkingskracht dan een fles. Want ook het pakje melk gaat altijd op!

 

7.Houd je rekening met gezonde voeding bij het maken van traktaties?

Op school is het de bedoeling dat je kind gezond trakteert. Er zitten namelijk zo’n 25 kinderen in de klas en als iedereen elke keer op cake of snoep trakteert is dat toch ongemerkt best veel zoetigheid. Ik heb nu 2 jaar achter elkaar de favoriete traktatie van mijn dochter gemaakt, namelijk DEZE fruitrups. Super makkelijk om te maken en je kan het de avond voor het trakteren bijna helemaal klaar maken, (super belangrijk want de ochtend spits is druk genoeg haha). Gewoon wat pitloze groene druiven, snoep- of cherrytomaatjes en lange cocktail prikkers. Alles gewoon te vinden bij de AH, behalve de oogjes, die heb ik online besteld.

 

8.Zijn er bij jou thuis regels over het afspreken met vriendjes en vriendinnetjes en wat de kids dan eten en drinken?

Mijn dochter heeft gelukkig geen voedselallergie en eet thuis al ontzettend gezond. Ik vind het daarom ook geen probleem als mijn dochter bij andere mensen snoep of een cakeje of iets dergelijks krijgt. Thuis drinkt zij ook gewoon ranja of water en krijgt naast al het groente en fruit ook wel eens een koekje. Wel vraag ik altijd aan de moeder van een klasgenootje of ik zelf ergens om moet denken qua voedselallergie van hun kind maar als er echt iets niet mag, wordt dat natuurlijk zowieso besproken.

 

Wallie de Walvis & snackgroente van AH

ah back to school gezonde lunchbox

Mocht je op een makkelijke manier wat groente willen toevoegen aan het eten van je kleine, dan zijn de kant en klare snackgroente van de Albert Heijn een perfect idee. Niks niet wassen, snijden en goed verpakken. Nee, gewoon een zakje snackgroente in de trommel van je kind doen en klaar! Een gezonde lunch zonder dat je extra werk van hebt dus! De snackgroente is verkrijgbaar in de varianten wortel, bleekselderij, paprika en wortel met bleekselderij gecombineerd. Vervang een pakje zoetigheid eens door de kids-proof ‘Wallie de Walvis’ pakje water en de lunch is meteen een stuk gezonder geworden! Trouwens ook heel handig tijdens een dagje weg!

 

Hoe is dit bij jou?

Zo, nu weet je hoe het qua eten en het klaar maken voor school bij ons thuis gaat. Nu ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd hoe jij hier over denkt! Zijn er op de school van jouw kind regels wat betreft het eten en drinken? En wat vind jij zelf belangrijk?

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022