Gezond ontbijt I pannenkoeken

gezonde pannenkoeken

Ja je leest het goed, pannenkoeken als ontbijt. Of als lunch natuurlijk, kan ook. Deze pannekoeken zijn namelijk helemaal niet slecht voor je. Ze zijn gemaakt van eieren, banaan en een klein beetje meel. Drie ingredienten dus en binnen 2 minuten te mixen in een blender. Even kort opbakken en je lekkere ontbijt pannenkoeken zijn klaar. Klinkt goed toch?

 

gezonde pannenkoeken

 

Recept is voor ongeveer 8 kleine pannekoekjes

Ingrediënten

  • 1 grote banaan (hoe rijper hoe zoeter)
  • 2 eieren
  • 1 a 2 eetlepel (tarwe)meel

 

Bereiding

  1. Snij de banaan in plakken en doe samen met de eieren in de blender. Laat goed ronddraaien, voeg nu een eetlepel (tarwe)meel toe. Laat nog een keer goed mengen in de blender.
  2. Laat een goede anti-aanbak pan warm worden en doe hier een beetje (kokos)olie in. Giet nu vanuit de blender een beetje van het mengsel in de pan. Niet teveel, de pannenkoeken blijven klein, ongeveer 10 cm doorsnee. Denk erom; het bakken gaat vrij snel!
  3. Herhaal dit tot al je pannenkoeken gebakken zijn. Doe er eventueel vers fruit, kokosrasp en een beetje honing over heen!
gezonde pannenkoeken

 

Tips
Je kan deze gezonde pannenkoeken ook zonder meel maken, maar dan vullen ze naar mijn mening iets minder goed. Je kan ook kiezen om havermeel of een ander meel naar keuze te gebruiken. Wat jij wil! Eigenlijk lijkt dit recept voor ontbijt pannenkoeken wel heel erg op mijn gezonde chocolade pannenkoeken, maar dan zonder de chocolade smaak. Vandaag toch ook deze simpele versie nog even online!

 

Ken jij dit gezonde pannenkoeken recept al? Zo ja wat is jouw favoriete combinatie?

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop