Gezonde tiramisu

gezonde tiramisu

Gezonde tiramisu? Wanneer je dat hoort, hoor ik jou bijna denken ‘dat kan niet lekker zijn’. Maar jawéééllllll, het is heerlijk, echt! Ben jij gek op tiramisu, dan moet jij deze gezonde versie echt eens gaan proberen. Het is super simpel om klaar te maken en je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig. Heb ik je overgehaald? Lees dan zeker even verder!

 

gezonde tiramisu

 

Gezonde tiramisu

Waarom is deze tiramisu gezond? Nou omdat je deze maakt met vanille kwark en eiwitpoeder. Hierdoor zit het bomvol eiwitten en vult het ontzettend goed. Ja er zitten inderdaad langevingers in, maar persoonlijk vind ik een koekje op z’n tijd helemaal prima. Nou ja, meer dan prima want ik vind dat ook wanneer je bezig bent met afvallen je gewoon een koekje moet eten. Mensen doen vaak erg moeilijk over suikers en koekjes in het algemeen. Ik heb er persoonlijk geen moeite mee. Wanneer je gevarieerd eet kan je prima een koekje eten en nog steeds afvallen. En deze gezonde tiramisu smaakt naar een romige tiramisu maar dan vol met eiwitten waardoor je er lekker lang vol van blijft. Nieuwsgierig? Dan kan je hier het makkelijke recept vinden..

 

Afvallen en lekker eten, kan dat?

Ben jij bezig met afvallen? Waarschijnlijk denk jij bij afvallen niet aan dit soort lekkere tiramisu tussendoortjes en toetjes ofwel? Maar dat kan dus gewoon echt. Zelf ben ik 13 kilo afgevallen met gewoon ‘normaal’ eten. Dus gewoon eten uit de supermarkt. Geen speciale shakes of dat soort onzin. En het is mijn missie om jou te laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen. Ook nooit meer diëten? Dat begint hier!afvallen zonder dieet

Een portie gezonde tiramisu bevat 170 calorieën

gezonde tiramisu

Gezonde tiramisu

Bereiding 10 minuten
rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Nagerecht, snack
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 1 espresso of een half kopje hele sterke koffie
  • 200 gram vanille kwark ik gebruik vanille proteïne kwark van melkunie
  • 10 gram eiwitpoeder in de smaak vanille
  • 6 lange vingers
  • 2 gram cacaopoeder

Instructies
 

  • Zet een kopje espresso en doe dit in een bakje. Dip de lange vingers 1 voor 1 in het bakje en verdeel de lange vingers over de 2 kleine schaaltjes, druk hier en daar een beetje aan om passend te maken.
  • Meng de vanille kwark met het eiwitpoeder en roer goed door. Verdeel het kwarkmengsel over de langevingers. Zet nu minimaal 2 uren in de koelkast, langer kan ook.
  • Verdeel vlak voordat je de tiramisu gaat eten het cacao poeder over de tiramisu. Gebruik hiervoor een zeefje of een speciale cacao strooier voor een mooi egaal effect. En klaar is jouw gezonde tiramisu. Enjoy!

Notities

Het eiwitpoeder wat ik zelf altijd gebruik is deze van Body&fit.

gezonde tiramisu

 

Dit recept aanpassen

De eerste vraag die ik vaak krijg wanneer ik eiwitpoeder gebruik, is of dit ook weggelaten kan worden. Mocht je vaker recepten van mij maken dan zul je zien dat ik regelmatig eiwitpoeder gebruik. Het is namelijk goed voor je, je zit er lang vol van en het is oooontzettend lekker. Mocht je twijfelen, hier kan je meer informatie vinden over eiwitpoeder. Maar het antwoord op de vraag of je het weg kan laten is ja, dat kan. Maar het word er wel echt een stuk minder lekker van. Het eiwitpoeder zorgt voor de romige, zoete, taartachtige smaak. Je zou er voor kunnen kiezen om het weg te laten, maar dan zou ik wel iets van extra vanille extract gebruiken en bijvoorbeeld poedersuiker door de kwark mengen. Maar eigenlijk zou ik zeggen koop gewoon 1 zak eiwitpoeder in de smaak vanille, en je zult niet teleurgesteld zijn :D.

 

gezonde tiramisu

 

Meer eiwitrijke recepten

Zoals ik al zei gebruik ik eiwitpoeder in heel veel recepten. Zoals deze lotus cheesecake, of deze aardbei cheesecake, bastogne cheesecake of in deze lekkere chocolade shake.

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop