Gezondere cake

gezondere cake

Zin in een lekkere huisgemaakte cake, maar geen zin in een caloriebom? Dan heb ik het antwoord voor jou! Namelijk deze gezondere cake gemaakt met appelmoes. En nu hoor ik je denken ‘appel-moes-in-een-cake’? Jaaa, echt, trust me, dit wil je echt een keer uitproberen. Een lekkere luchtige, zoete cake die ontzettend makkelijk is om te maken.

 

Gezondere cake

Ik begin meteen met zeggen dat er inderdaad gewoon suiker in deze cake zit. Waarom noem ik dit dan toch een gezondere cake? Je gebruikt voor deze cake namelijk geen boter! In een normale cake zit vaak 200 gram boter. Dit is behoorlijk vet, ik heb daarom de boter vervangen door appelmoes. Niet 1 op 1 vervangen, want dan blijft de cake te nattig. Ik heb ongeveer 4 pogingen gedaan voordat het recept voor deze gezondere cake helemaal naar wens was. Echt, deze gezondere cake wil je echt uitproberen. Het is namelijk onvoorstelbaar simpel om te maken, je doet namelijk alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom (dus niet 1 voor 1 ingrediënten toevoegen) en mixt een paar minuten en klaar is het beslag. Zo simpel heb je nog nooit een cake gemaakt 🙂

 

gezondere cake

 

Per plakje cake bevat dit 125 calorieën

 

Dit recept is voor 12 plakjes cake uit een cakevorm van 25 cm

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 160 gr suiker
  • 170 gr appelmoes (0% suiker toegevoegd)
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom en mix op middenhoge stand 2 minuten door elkaar tot alles goed gemixt is.
  3. Doe een bakpapiertje in de cakevorm (of gebruik een anti aanbak vorm) en giet het gezondere cake beslag in de vorm. Zet nu in de oven en de timer op 55 minuten.
  4. De gezondere cake is klaar wanneer hij mooi is verkleurd en een saté prikker er schoon uitkomt. Laat de cake op een rooster afkoelen en snij aan wanneer deze is afgekoeld.

 

gezondere cake

 

Geniet ervan!

En nu ben ik wel heel benieuwd of jij deze gezondere cake gaat maken! Maak er dan vooral een leuke foto van en tag mij op instagram, vind ik zo leuk! Mijn instapagina is @easydailyfoodcom.

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022