Gezondere pannenkoeken maken doe je zo!

gezonde pannenkoeken maken

Al enige tijd was ik opzoek naar een makkelijk recept voor pannenkoeken. Ik was namelijk zo iemand die dit maakte met een kant & klare mix.. Ja.. echt.. waar.. Tot ik op de website van Daphne, debeautykoffer.nl waar zij een super simpel pannenkoeken recept deelde. In plaats van de gewone witte bloem gebruikte zij volkoren tarwe meel. Net zo simpel maar een stuk gezonder. Daphne en ik besloten een ‘recept te ruilen’!

Ik deel hier haar recept. Zij deelt op haar website een recept van mij!

gezonde pannenkoeken maken

 

Waarom volkoren pannenkoeken gezonder zijn

De standaard pannekoek worden gemaakt van witte bloem. Hier zit echter weinig voedingswaarde in. Wanneer je, heel gemakkelijk, deze bloem vervangt door volkoren tarwemeel krijg je direct veel meer mineralen, vitaminen en vezels binnen. Er zit zelfs twee keer meer vezels in deze meelsoort dan in de witte bloem wat er voor zorgt dat je sneller een ‘vol gevoel’ hebt.

Ik heb deze gezondere pannekoeken gemaakt en ik moet zeggen, ze waren heerlijk! Zo simpel & snel klaar. De kant en klare mix is nu geen excuus meer om ‘snel pannenkoeken te maken’. Want dit gaat net zo snel en een stuk gezonder!

 

Recept is voor 8 a 10 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren tarwe meel
  • 600 ml melk
  • 2 eieren
  • beetje (room) boter om in te bakken

 

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door met een garde of mixer.
  2. Zet 2 goede antiaanbak pannen op het vuur en laat de pannen goed warm worden.
  3. Doe een beetje (room)boter in de pan en verdeel over de bodem. Schep nu met een soeplepel het beslag in de pan en draai de koekenpan rond tot de mix verdeeld is over de bodem.
  4. Wacht een paar minuten en draai de pannenkoek om. Herhaal tot het beslag op is!

 

Tip: Bewaar de pannenkoeken die klaar zijn op een bord tot alle pannenkoeken klaar zijn. De pannenkoeken zullen warm blijven aangezien je steeds de ‘nieuwste’ pannenkoek bovenop legt.

gezonde pannenkoeken maken

Mijn favoriete combinatie is banaan & een beetje poedersuiker. Wat eet jij het liefst op je pannenkoek?

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022