Glazuur maken (voor koekjes & cake)

glazuur maken

Bak jij wel eens zelf koekjes, cupcakes of een cake? Maak je baksels dan extra lekker met een beetje glazuur. Het is namelijk ontzettend makkelijk om zelf glazuur te maken. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig en je kan de kleur en smaak heel makkelijk aanpassen. Dus ga jij binnenkort iets bakken? Daar hoort glazuur maken dan zeker bij!

 

glazuur maken

 

Recept is voor een klein schaaltje glazuur, genoeg voor ongeveer 8 cupcakes

Ingrediënten

  • 150 gram poedersuiker
  • ongeveer 3 eetlepels water

 

glazuur maken

 

Bereiding

  1. Doe 150 gram poedersuiker in een schaaltje. Doe hier 2 eetlepels water bij en roer goed door elkaar. Voeg eventueel de 3e eetlepel water toe. Het glazuur moet niet te dun worden dus voeg niet te snel meer water toe. Het glazuur moet ongeveer zo stevig zijn als op de foto hierboven. Het glazuur is nu klaar om te gebruiken!

 

Versier je cupcakes met een laagje glazuur en voeg eventueel meer versiering toe zoals disco-dip of chocolade bolletjes. Het glazuur heeft ongeveer 1,5 uur nodig voordat het helemaal hard is. Wil je liever gekleurd glazuur? Gebruik dan in plaats van 3 eetlepel water bijvoorbeeld 3 eetlepel ranja. Het glazuur wordt hier alleen wel nóg zoeter van. Liever een iets zuurdere smaak? Gebruik dan 3 eetlepel citroensap in plaats van water!

 

glazuur maken

 

Glazuur maken is dus helemaal niet moeilijk en het kost amper tijd om het te maken. Ga jij binnenkort koekjes of cupcakes maken? Maak dan meteen een beetje glazuur om je baksels mee te versieren!

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop