Gourmetten met Kerst? Zo kan het ook!

gourmetten met kerst

Persoonlijk vind ik gourmetten ontzettend leuk. Het is bugerlijkerheid op en top maar ik houd er van. Het is echt zoiets wat je eigenlijk alleen tijdens familie ‘dingen’ zoals kerst doet en daarom extra leuk. Nu kan je gewoon de plastic bakjes uit de supermarkt op tafel zetten maar je kan het ook iets specialer maken. Ik laat je een aantal tips zien waardoor het gourmetten met kerst net iets specialer is.

 

1. Eenpersoons salade

caprese salade

Maak voor het aantal personen waar je mee gaat eten per persoon een mini caprese salade. Je kan dit op een klein bordje doen of in een schaaltje, kies er dan voor om slechts een halve bol mozzarella te gebruiken. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen na je salade al vol is 🙂

 

2.Krokante zalm blokje

Koop kant en klare blokjes zalm of een zalm moot en snij deze in blokjes. Doe de blokjes vervolgens in een bordje met bloem, daarna door een geklutst ei en hierna door Panko broodkruimels. Dit is echt ontzettend lekker. Je hebt dan lekkere krokante zalm blokjes. Panko kruimels kan je in de supermarkt kopen is ligt bij de Aziatische producten.

 

3. Gemarineerde groente

Bij gourmetten horen ook bakjes paprika, champignons en ui om lekker mee te bakken bij het vlees of de vis. Maak voor de verandering eens een schaal met gemarineerde groente. De ochtend voordat je gaat gourmetten snij je paprika, courgette, ui en bijvoorbeeld champignons in grove stukken. Doe dit in een afsluitbare bak en giet hier de marinade bij. Voorbeeld voor marinade: olijfolie, knoflook, gember, ketjap.

 

 4. Pannenkoekenmix

 gezonde pannenkoeken maken

Maak een fles pannenkoekenmix. Vinden alle kleine kids aan tafel ontzettend leuk. Helemaal lekker is deze mix voor gezonde pannenkoeken. Net zo makkelijk maar een stuk gezonder!

 

5. Weinig afwas

Geen zin in veel afwas van alle bakjes die je hebt gebruikt voor het vlees, vis en de groente? Koop dan kartonnen wegwerp bakjes! Je hebt tegenwoordig bij de Action & HEMA ontzettend leuke kartonnen bakjes en schaaltjes. Ziet er leuk uit en je kan het na het gourmetten weggooien. Ik zeg WIN-WIN!

 

6. Sausjes

knoflooksaus maken

Maak je eigen sausjes! Bijvoorbeeld deze makkelijke knoflooksaus. Een stuk gezonder en lekkerder dan uit een flesje.

 

Ga jij ook gourmetten met Kerst? Of ga je uitgebreid dineren?

 

 

De kopafbeelding komt van Pixabay.com

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop