Groente pakketje uit de oven

groente pakketje uit de oven

Groente kan je op veel verschillende manieren klaar maken. Ik kook of wok groente meestal. Maar je kan groente ook klaar maken in de oven! Voordelen; geen extra pan op het vuur, makkelijk voor te bereiden en snel klaar! Daarom vandaag een super makkelijk recept voor dit groente pakketje uit de oven!

 

Natuurlijk kunnen er nog veel meer ingrediënten in het pakketje, maar ik heb een simpele versie gemaakt die ontzettend lekker is. En hé, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan toch? Geen bijzondere ingrediënten maar wel een hele lekkere en gezonde smaak. Je kan bij dit groente pakketje uit de oven bijvoorbeeld een beetje pasta eten, of misschien aardappeltjes? Maar net wat je lekker vind.

 

groente pakketje uit de oven

 

Recept is voor 2 personen – nodig: alluminiumfolie

Ingrediënten

 • 1/2 stronk broccoli
 • 1/2 courgette
 • 1 gele paprika
 • 1 rode ui
 • 2 eetlepel olijfolie
 • 4 theelepel groene pesto

Eventueel peper en zout

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de bakplaat in het midden van de oven. Scheur 2 vellen alluminiumfolie af van ongeveer 30cm x 30cm.
 2. Was alle groente. Snij de broccoli in kleine roosjes. De rode ui, de courgette en de paprika in grove stukken. Hussel door elkaar en verdeel over  het midden van de 2 aluminium stukken.
 3. Giet over elk pakketje een eetlepel olijfolie en per pakketje 2 theelepel groene pesto. Eventueel een beetje peper en zout. Vouw nu de pakketjes dicht. Leg op de bakplaat met de timer op 15 minuten. En klaar is je makkelijke groente pakketje!

 

Vul de pakketjes met groente. Doe er een beetje olijfolie over en eventueel peper en zout.

 

groente pakketje uit de oven
Doe er een beetje pesto over.

 

groente pakketje uit de oven
Vouw het groente pakketje dicht. En zet in de oven.

 

groente pakketje uit de oven
En na 15 minuten in de oven ziet het groente pakketje er zo uit!
Tips
 • Natuurlijk kan je eindeloos variëren met de groente die je in het groente pakketje doet. Ben je geen fan van paprika, dan kan je bijvoorbeeld wat stukken wortel toevoegen.
 • Omdat je in dit recept maar een halve courgette en een halve broccoli gebruikt, heb ik een tip. Snij de hele courgette en de hele broccoli in roosjes en in stukken en verdeel dit over goed afsluitbare bakjes. Zo hoef je maar een keer het snijwerk te doen. Maar kan je dit zelfde recept 2 x maken.
 • Of gebruik de groente die je overhebt om een andere avond mee te wokken! Beetje sojasaus en knoflook erbij. Noodles koken en klaar.

 

Hoe maak jij groente meestal klaar? En ga jij deze groente pakketjes uit de oven proberen?

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022