Handige opberg ideeën voor in de keuken

opberg-ideeen-keuken-0

Wij hebben een middelmatige keuken. Zo’n keuken waarvan je zegt ‘niet groot of klein’ en ook niet ‘mooi of lelijk’. Deze keuken zat al in ons huis toen wij het kochten en aangezien hij prima voldoet gaan we deze voorlopig ook niet vervangen. Maar omdat ik zoveel bordjes, bakjes, bekertjes, kopjes, kruiden en ovenschalen heb, puilen de kasten uit. Tot ergernis van mijn vriend :). Af en toe geef ik iets weg of ik gooi dingen weg die ik niet meer mooi vind (is niet waar hoor, ik verstop het gewoon op zolder, maar dat weet mijn vriend niet).  Maar goed, ik ging op zoek naar handige opberg ideeën in de keuken. Zo kan ik nóg meer kwijt in de keuken en dat is altijd een goed idee!

 

Hieronder laat ik je een aantal super leuke en handige opberg ideeën voor in de keuken zien!

 

Meelsoorten opbergen

keuken opberg ideeën

Glazen potten is het antwoord op al je losse bakjes en verpakkingen. Misschien past niet alles erin maar je kan veel dingen ‘mooi opruimen’. Heb je een grote plank in je keuken, of een hoekje waar je niks mee doet? Koop dezelfde potten in verschillende formaten en doe hier al je meelsoorten, suiker e.d. in. Print eventueel een leuk label uit en je mooie collectie is compleet.

Bron: Welke.nl

 

Kruiden op bergen

keuken opberg ideeën

Ik was van plan om  een foto te maken van hoe mijn kruidenpotjes op geborgen zijn in de keuken maar dat doe ik toch maar niet. Het is namelijk een diepe lade (enige plek die over was voor de kruiden) en de kruiden liggen daarom allemaal door elkaar. Ik zou echt ontzettend graag zo’n mooi systeem willen als dit. Dan kan je alles makkelijk terug vinden!

Bron: welke.nl

 

Theedoeken ophangen

keuken opberg ideeën

Natuurlijk kan je gewoon simpele haakjes ophangen maar dit ziet er wel heel leuk uit. Daarbij kan je zo al je doeken, handdoeken en doekjes makkelijk naast elkaar ophangen.

Bron: Brit.co

 

Schoonmaak middelen opbergen

keuken opberg ideeën

Het schoonmaakmiddel staat bij ons, net als bij bijna iedereen, onder in het gootsteenkastje. Wij hebben hier geen plank in en dus staan alles op de bodem. Hoe handig is dit klein buisje dan om extra ruimte te maken! Alle spray flessen kunnen op deze manier hangen waardoor er veel meer ruimte is.

Bron: Playbuzz.com

 

Stopcontact wegwerken

keuken opberg ideeën

Bij ons zitten de stopcontacten gewoon waar iedereen ze heeft, in de muur 🙂 Maar als ik ooit een nieuwe keuken ga uitzoeken met een mooi kookeiland dan zou ik zeker deze handige stopcontact-houder laten installeren. Super handig!

Bron: Ecokeukens.nl

 

Bakpapier / folie opbergen

keuken opberg ideeën

Deze rollen liggen bij mij altijd in de weg. Ze liggen bij mij in een grote la aan de zijkant. Regelmatig blijkt dat er iets zwaars op heeft gelegen en de verpakking helemaal ingedrukt is. Aaargghh. Koop een A4 houder bij de Action en je hebt voor een paar cent een super oplossing!

Bron: Orgjunkie.com

 

Heb jij nog handige ideeën om meer ruimte te creëren in de keuken? Laat het vooral weten!

 

EASY DAILY FOOD

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop