Hapjes met komkommer (koolhydraatarm)

hapjes met komkommer

Lekkere hapjes bedenken is toch wel een ‘dingetje’. Je wil graag lekkere hapjes op tafel zetten, maar het moet niet al te moeilijk zijn. En dan heb je vaak nog mensen die op dieet zijn of die geen vlees eten (zoals ik). En je wil toch wel graag dat iedereen de hapjes die je op tafel zet lekker vind! Dus wat is dat een goed idee als je niet al te lang in de keuken wil staan op je eigen (verjaardags)feestje? Hapjes met komkommer!

 

Iedereen lust komkommer, tenminste, iedereen die ik ken lust komkommer haha. Daarom heb ik 3 makkelijke hapjes bedacht die bij iedereen in de smaakt valt. Een met komkommer en brie, een met komkommer en eiersalade en als laatste komkommer met filet american. Ik gebruik zelf vegetariche filet american, deze is niet koolhydraatarm. Maar de ‘gewone’ filet is wel koolhydraatarm.

 

Kortom, wanneer je deze hapjes op tafel zet, heb je iets lekkers gemaakt voor je gasten die:

 • koolhydraatarm eten
 • vegetarisch eten
 • gezond willen snacken

Nou als dat niet door iedereen gewaardeerd gaat worden dan weet ik het ook niet meer :D.

 

Hapje met komkommer en brie

hapjes met komkommer

Dit hapje heeft mijn moeder jaaaaren geleden voor het eerst op een verjaardag op tafel gezet en iedereen is er sindsdien gek op. Het is super makkelijk om te maken, iedereen vind het lekker en je kan er heel makkelijk veel van maken. Je snijd plakjes komkommer, leg hier een plakje brie op en leg er hierna een pecannoot op. Klaar!

 

Hapje met komkommer en eiersalade

hapjes met komkommer

Snij een komkommer in stukken van 2 a 3 cm. Hol de komkommer een beetje uit met een ‘meloen bol-scheppertje’. Zorg er voor dat je de bodem heel laat. Maak zelf deze lekkere en gezonde eiersalade en vul de komkommer met de eiersalade. Leg er eventueel een beetje fijngesneden bieslook op.

 

Hapje met komkommer en filet american

hapjes met komkommer

Snij plakjes komkommer en dep de bovenzijde een beetje droog met keukenpapier. Doe je dit niet, dan glijd de filet american van de komkommer af, en dat wil je natuurlijk niet. Leg op elk plakje komkommer een beetje filet American en snij een uitje heel fijn. Leg op de filet een paar fijn gesneden uitjes en je hapje is al weer klaar.

Een paar weken geleden heb ik voor het eerst de vegetarische filet american geprobeerd van de ‘vegetarische slager’. Niet normaal, zo lekker! Dus eet je net als ik geen vlees? Ook dan kan je dit borrelhapje maken! De vega filet van de ‘vegetarische slager’ is niet koolhydraatarm, de normale ‘vlees versie’ wel. Dit even ter info ;).

 

hapjes met komkommer

 

—–

 

Heb je de smaak te pakken met het maken van hapjes? Kijk dan ook eens bij de volgende hapjes, er staat vast nog wel iets voor je tussen: (deze hapjes zijn niet koolhydraatarm)

 

 

 

Wat zijn jouw favoriete verjaardagshapjes die elke verjaardag weer een groot succes zijn? En ga jij deze hapjes met komkommer uitproberen?

 

 

Heb jij een van deze recepten uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

6 Replies to “Hapjes met komkommer (koolhydraatarm)”

 1. Met tonijnsalade lijkt mij ook lekker in combi met komkommer.

  Slimme tip weer!

 2. Ik hou van je blog Marijke, heerlijk ongecompliceerde en toch heerlijke gerechtjes ❤ Deze zijn ook heel lekker met surimisalade 😋

  1. Oohh wat ontzettend lief van je Mindy. Zo leuk om te horen!

 3. Ik heb het artikel even opgeslagen, wat klinkt dat lekker zeg! Nu weet ik wat ik neer kan zetten bij een verjaardag of feestje (chips etc vind ik altijd zo standaard, ik maak zelf meestal hapjes en die vallen altijd in de smaak)

  1. Wat leuk dat je de hapjes gaat maken Dinja!

 4. […] Hapjes met komkommer (koolhydraatarm) […]

Geef een antwoord