Havermout appelmoes repen

havermout recepten

Ik ben altijd opzoek naar nieuwe gezonde tussendoortjes. Ik heb zo rond 10/11 ‘s ochtends namelijk zin in iets, maar niet in een stuk brood. Het liefst wil ik dan iets eten wat ook goed vult en niet alleen maar lekker is anders eet ik er weer te veel van. Natuurlijk heb ik al een aantal lekkere gezonde tussendoortjes gemaakt zoals deze muesli reep en deze appeltaart koekjes maar ik ben altijd opzoek naar nieuwe combinaties. De appeltaart koekjes brachten mij op het idee om havermout repen met appelmoes te gaan maken. Ik heb het internet afgezocht en gekeken naar de verhoudingen en zo kwam ik op dit ontzettend makkelijke recept voor havermout appelmoes repen!

 

havermout repen

 

Recept is  voor 16 stukken of 8 grote repen  –  nodig: brownie bakblik

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 100 gram tarwemeel
  • 250 gram appelmoes
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 4 theelepel kaneel (en/of speculaaskruiden)
  • 1 eetlepel kokosolie

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de eetlepel kokosolie smelten in de magnetron tot deze  vloeibaar is.
  2. Meng de havermout, het tarwemeel, bakpoeder en kaneel in een kom, roer door elkaar. Giet de appelmoes en de (gesmolten) kokosolie erbij en meng goed door. Het mengsel moet behoorlijk plakkerig zijn maar zeker niet waterig. Heb je het idee dat het te nat is dan meng je er meer tarwemeel doorheen.
  3. Bedek het brownieblik met bakpapier en doe het havermout appelmoes mengsel hierin, druk goed aan. Zet nu in de oven, ongeveer 30 minuten.
  4. Het is klaar als de bovenkant mooi verkleurd is en een sate prikker droog blijft als je deze erin steekt. Laat de havermout repen 5 minuten afkoelen in de bakvorm op een rooster. Haal het hierna uit de vorm en laat helemaal afkoelen op het rooster. Is de onderkant toch te zacht gebleven? Doe deze dan omgekeerd weer in de bakvorm en bak de onderzijde nog 5 minuten.
havermout repen
Snij de havermout appelmoes repen in 8 grote repen of in 16 vierkantjes. Deze repen zijn lekker crunchy en dat maakt ze wat mij betreft extra lekker!

 

Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje?

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop