Havermout appelmoes repen

havermout recepten

Ik ben altijd opzoek naar nieuwe gezonde tussendoortjes. Ik heb zo rond 10/11 ‘s ochtends namelijk zin in iets, maar niet in een stuk brood. Het liefst wil ik dan iets eten wat ook goed vult en niet alleen maar lekker is anders eet ik er weer te veel van. Natuurlijk heb ik al een aantal lekkere gezonde tussendoortjes gemaakt zoals deze muesli reep en deze appeltaart koekjes maar ik ben altijd opzoek naar nieuwe combinaties. De appeltaart koekjes brachten mij op het idee om havermout repen met appelmoes te gaan maken. Ik heb het internet afgezocht en gekeken naar de verhoudingen en zo kwam ik op dit ontzettend makkelijke recept voor havermout appelmoes repen!

 

havermout repen

 

Recept is  voor 16 stukken of 8 grote repen  –  nodig: brownie bakblik

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 100 gram tarwemeel
  • 250 gram appelmoes
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 4 theelepel kaneel (en/of speculaaskruiden)
  • 1 eetlepel kokosolie

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de eetlepel kokosolie smelten in de magnetron tot deze  vloeibaar is.
  2. Meng de havermout, het tarwemeel, bakpoeder en kaneel in een kom, roer door elkaar. Giet de appelmoes en de (gesmolten) kokosolie erbij en meng goed door. Het mengsel moet behoorlijk plakkerig zijn maar zeker niet waterig. Heb je het idee dat het te nat is dan meng je er meer tarwemeel doorheen.
  3. Bedek het brownieblik met bakpapier en doe het havermout appelmoes mengsel hierin, druk goed aan. Zet nu in de oven, ongeveer 30 minuten.
  4. Het is klaar als de bovenkant mooi verkleurd is en een sate prikker droog blijft als je deze erin steekt. Laat de havermout repen 5 minuten afkoelen in de bakvorm op een rooster. Haal het hierna uit de vorm en laat helemaal afkoelen op het rooster. Is de onderkant toch te zacht gebleven? Doe deze dan omgekeerd weer in de bakvorm en bak de onderzijde nog 5 minuten.
havermout repen
Snij de havermout appelmoes repen in 8 grote repen of in 16 vierkantjes. Deze repen zijn lekker crunchy en dat maakt ze wat mij betreft extra lekker!

 

Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje?

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022