Healthy meloen-mango ijs

recepten met mango

Gezond ijs klinkt al heel goed toch? Maar gezond meloen-mango ijs klinkt nog veel beter! Met mooi weer eet ik graag een ijsje, het liefst twee, maar die zijn niet altijd gezond. Natuurlijk niks mis mee, maar als je af en toe een gezonde variant maakt die net zo lekker is als roomijs, dan is dat wat mij betreft een top idee!

Ik kwam het recept voor meloen ijs tegen op de leuke blog van Anne, Healthyfoodlove.nl en ik besloot het ook te maken want het zag er zo lekker uit! Ik heb Anne gevraagd of ik haar recept mocht gebruiken en dit vond ze goed. De credits gaan daarom volledig naar haar :). Ik heb het recept een klein beetje aangepast maar het is nog steeds ontzettend simpel om te maken, met maar 4 ingrediënten. Dus wil jij ook healthy meloen-mango ijs? Je hebt het binnen no-time gemaakt!

 

healthy-meloen-mango-ijs

 

Recept is voor 4 kleine porties..

Nodig: een sterke blender/staafmixer

 

Ingrediënten

  • halve meloen
  • 100 gram bevroren mango blokjes (is een half pakje)
  • klein scheutje (soja)melk
  • 1 eetlepel honing

 

Bereiding

    1. Schep met een lepel de zaadjes uit de halve meloen en haal de schil eraf. Snij nu in blokjes en leg in een zakje of bakje ongeveer 4 uren in de vriezer (langer kan ook).
    2. Zijn de meloenblokjes bevroren? Doe deze dan samen met de bevroren mango blokjes, scheutje melk en een eetlepel honing in een sterke blender en maal tot alles fijn gemalen is. Je perfecte healthy meloen-mango ijs is nu al klaar!

 

Geen sterke blender? Probeer dan het hakmolentje van de staafmixer eens. Werkt bij mij veel beter dan mijn blender. Leg er nog een blokje mango of meloen bovenop en je lekker ijsje ziet er prachtig uit en bestaat (bijna) helemaal uit fruit!

 

healthy-meloen-mango-ijs

 

Ga jij dit gezonde meloen-mango ijs proberen? (Ik zeg: DOEN!)

 

 

easy daily food

Welkom op mijn website!

Ik ben Marijke, dol op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten. Van verrukkelijke tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Gezond eten is allesbehalve saai. Ontdek mijn lekkere recepten en afvaltips hier. Meer uitleg over hoe je kan afvallen zonder dieet? Bekijk dan mijn webshop!

Zoek je een recept? Gebruik de handige zoekbalk. Van ontbijt tot zalige desserts, hier vind je het.

Leun achterover, laat je inspireren en geniet!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022