Hoe maak je een aangekoekte pan schoon?

hoe maak je een aangekoekte pan schoon

Een aangekoekte pan, die krijg je niet meer schoon denk je dan. Ik weet niet of het je wel eens is gebeurd, maar als je iets hebt laten aanbakken in een (steel) pan heb je soms het idee dat je deze wel weg kan gooien. De aangekoekte laag is zo hardnekkig dat het er met afwassen niet meer uit wil. Eerst moet je de aangekoekte laag rijst of aardappelen uit de pan schrapen, en dan zit je nog met een bruine aangekoekte pan! Maar geen nood, ik heb de oplossing, en hij is heel goedkoop..

 

 

hoe maak je een aangekoekte pan schoon

Hoe maak je een aangekoekte pan schoon?

Hoe maak je die nou schoon? Ontzettend makkelijk namelijk met….. azijn! Het goedkoopste middel om een aangekoekte pan schoon te maken is met een laag azijn. Geen speciale azijn, gewoon de budget azijn van een huismerk. Een fles azijn kost ongeveer €0,40 cent en is daarmee een super goedkoop goedje om je pan weer blinkend schoon mee te krijgen. Het hoeft geen schoonmaak azijn te zijn, de gewone azijn die je ook voor dressings e.d. kan gebruiken doet het werk prima.

 

Hoe maak je een aangekoekte pan schoon stappenplan 🙂

  1. Schraap zoveel mogelijk etensresten uit de pan.
  2. Doe een laag azijn in de pan, minimaal tot 3/4 van de aangekoekte laag, vul aan met water zodat de hele laag onder water staat.
  3. Breng het azijn-water rustig aan de kook, laat een paar minuutjes zacht koken. Zet het vuur uit en gooi het water weg.
  4. Je kan de pan nu afwassen en deze is weer helemaal als nieuw!

 

hoe maak je een aangekoekte pan schoon

 

 

Heb jij wel eens een pan aan laten branden? Het gebeurde mij voor het eerst toen ik sushi rijst aan het koken was voor deze sushi bowl. Maar door deze tip werd hij toch schoon 🙂

 

 

 

easy daily food

Welkom op mijn website!

Ik ben Marijke, gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten. Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Gezond eten is allesbehalve saai. Ontdek mijn lekkere recepten en afvaltips hier. Meer uitleg over hoe je kan afvallen zonder dieet? Bekijk dan mijn webshop!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022