Hoe maak je quinoa + makkelijke recepten!

hoe maak je quinoa

Je hebt vast wel eens van quinoa gehoord. Ik spreek het altijd uit als ‘kie-no-ah’ maar je hoort eigenlijk ‘kien-wa’ te zeggen. Maar goed, nutteloze informatie, we gaan verder haha. Quinoa is een bekende vervanger van bijvoorbeeld rijst of pasta. Het is erg gezond, makkelijk om klaar te maken en past in ontzettend veel gerechten.

 

Regelmatig hoor ik mensen om mij heen die quinoa nog nooit gemaakt hebben. Nou is hier niks mis mee maar ik dacht misschien komt het omdat het voor de gene die het nog nooit gemaakt hebben misschien moeilijk lijkt. Dit is het zeker niet, daarom vandaag een artikel over Hoe maak je quinoa!

 

Wat heb je nodig

  • een pak quinoa, bijvoorbeeld van Lassie
  • een steelpan
  • een smal vergiet (noem je dit zo?)
  • water
  • o en een kookplaat of gasfornuis 🙂

 

Bereiding

Aan de hand van onderstaande foto’s laat ik zien hoe makkelijk het is om quinoa te koken, binnen 10 minuten klaar!

Ik gebruik vaak de quinoa van Lassie, maar je kan elke soort gebruiken die je wil. Voor 2 a 3 personen gebruik ik vaak een half pak. De rest laat ik in de verpakking met een knijper erop, blijft tiiiiiiijden goed.
hoe maak je quinoa
Giet de quinoa in een smal vergiet en spoel even af met koud water.

hoe maak je quinoa

Met een lepel schep je de gespoelde quinoa in een steelpannetje.

hoe maak je quinoa

Giet er nu koud water bij tot 1cm boven de quinoa. Mocht je iets te weinig water hebben toegevoegd kan je straks nog meer water toevoegen, dus kan niet fout gaan.
hoe maak je quinoa
Als het water kookt doe je de deksel erop en laat je dit op heel zacht vuur ongeveer 8 minuten gaat koken. Kijk af en toe of het nog kookt, maar het moet niet te snel gaan. Alle harde quinoa zaadjes nemen nu het water op. Als de quinoa al droog gekookt is en het ziet er nog niet uit zoals de foto hieronder voeg je beetje water toe en doe je de deksel er weer op.

hoe maak je quinoa

De quinoa is na 8 minuten klaar en ziet er dan uit zoals op de foto. De quinoa is als het ware gepoft. De zaadjes zijn nu bol en hebben een klein wit randje. Dan is de quinoa klaar.

hoe maak je quinoa

Op deze foto zie je goed hoe de quinoa er uit ziet als deze gekookt is. Je kan de quinoa nu in de pan laten zitten (wel van het vuur halen). Of je laat het afkoelen en vriest het daarna in porties in.

 

Tips
Quinoa is uit de vriezer net zo lekker als ‘net gekookt’. Zo kan je bijvoorbeeld een heel pak quinoa koken en in kleine bakjes in vriezen. Makkelijk voor eenpersoons porties. Haal de quinoa dan gewoon uit de vriezer wanneer je het wil gaan eten. De quinoa ontdooit binnen een uurtje.

 

Recepten met quinoa

Mexicaanse quinoa

mexicaanse quinoa

Salade met quinoa en avocado

makkelijke vegetarische recepten

 

Quinoa voor onderweg

lunch voor onderweg

 

Klik op de afbeeldingen om de recepten te bekijken!

 

Quinoa maken is dus helemaal niet moeilijk! Eet jij het wel eens, of ga je het nu een keer proberen?

 

 

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022