Honing mosterd dressing maken

honing mosterd dressing

Honing mosterd dressing maken is zo ontzettend makkelijk om te doen. Het is echt zo’n receptje dat wanneer je het maakt, je denkt waarom kocht ik dit altijd kant & klaar in een flesje?! De smaak van je eigen honing mosterd dressing kan je namelijk helemaal naar je eigen smaak aanpassen. En je maakt het met maar een paar ingrediënten die je altijd in huis kan hebben (en niet bederven).

 

Ik zeg trouwens altijd honing mosterd saus, maar het heet officieel dus honing mosterd dressing. Een dressing is een wat dunnere substantie die je vaak gebruikt om een salade mee ‘aan te kleden’. En een saus is meestal wat dikker en gebruikt je bijvoorbeeld bij een stukje vlees of vis. Zo, weer wat geleerd! haha! Deze dressing smaakt ontzettend lekker bij elke simpele salade. Maar je kan de honing mosterd dressing ook iets dikker laten (minder olijfolie gebruiken) en het gebruiken tijdens een borrel om de kaas in te dippen, suuuuper lekker! Of misschien maak je graag speciale broodjes met vleeswaren? Ook dan is deze dressing een aanrader. Kortom, je kan er alle kanten mee op!

 

honing mosterd dressing

 

Recept is voor een half kopje honing mosterd dressing

Ingrediënten

  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel limoensap (of citroensap)
  • 1 theelepel gedroogde dille

eventueel een beetje zwarte peper

Ik gebruik voor de limoen/citroensap gewoon zo’n houdbaar flesje wat je in de supermarkt kan kopen. Smaakt erg goed, is ontzettend goedkoop en zo kan je alle ingrediënten altijd op voorraad hebben, gratis tip! 🙂

 

Bereiding

  1. Heel simpel, meng alle ingrediënten met elkaar in een glazen potje. Roer goed door met een vork zodat alle ingrediënten goed gemixt zijn.
  2. Verdeel over je salade en klaar is kees!

 

honing mosterd dressing

 

Bewaren

De dressing kan je minimaal 3 dagen bewaren in de koelkast in een goed afgesloten potje. Ik gebruik altijd een (gewassen) jampotje met deksel.

 

 

Gebruik jij regelmatig een honing mosterd dressing in je gerechten? En had je verwacht dat het zo makkelijk was om zelf te maken?

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop