ijsjes maken zonder suiker

ijsjes maken zonder suiker

Wanneer je vaker op EASY DAILY FOOD komt kijken zal het je vast niet ontgaan zijn dat ik gek ben op ijs. Vorige week deelde ik al een lijstje met populaire ijsjes + calorieën. Maar er staan nog veel meer gezonde ijsjes zonder suiker online. Met dit mooie weer leek het mij een goed idee om ze even onder elkaar te zetten zodat jij binnen no-time zelf ijsjes kan maken, zonder suiker! Altijd een goed idee toch?

 

Healthy Meloen-mango ijs

zelf ijsjes maken zonder suiker

Dit ijs heb ik nog maar net ‘ontdekt’. Het is een soort mix van romig softijs en fris sorbet ijs. Zo ontzettend lekker en gemaakt van bijna alleen maar fruit. In het recept voeg ik een eetlepel honing toe. Maar dit kan je natuurlijk weg laten, net zo lekker maar zonder suiker!

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken

 

Gezonde ijsjes van vers fruit

ijsjes-maken-zonder-suiker

Dit ijsje is een heerlijke tropische variant van een waterijsje. Gemaakt van alleen maar fruit en water. Je zou zeggen ‘waarom dan een recept’? Noou sommige combinaties zijn nou eenmaal lekkerder dan de ander. En deze combinatie is echt een winnaar wat mij betreft!

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken

 

Frozen strawberry on a stick

ijsjes-maken-zonder-suiker

Romige, frisse aardbei kokosijsjes. De simpelste ijsjes zijn vaak het lekkerste! Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig om deze lekker ijsjes te maken. Natuurlijk zonder suiker!

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken

 

Stoplicht ijsjes

ijsjes-maken-zonder-suiker

Deze maand kwamen deze leuke en gezonde stoplicht ijsjes online! Inmiddels staat er alweer een tweede portie in de vriezer want deze ijsjes bestaan uit alleen maar fruit! In de onderste kiwi laag deed ik een beetje honing maar dit kan je gerust achterwege laten.

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken

 

Zo zie je maar dat het echt ontzettend makkelijk is om zelf ijsjes te maken zonder suiker en andere gekke toevoegingen. Koop gewoon hele goedkope ijsvormpjes bij de Action, Hema of bijvoorbeeld Xenos. Maak een van deze recepten, nachtje in de vriezer en de volgende dag kan je genieten van home-made gezonde ijsjes. Voordat je ze uit de vorm wil halen, even kort onder de koude kraan houden en dan draai je de ijsjes zo uit hun vorm.

 

 

Welke ijsje lijkt jou het lekkerst?

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop