ijskoffie de luxe

ijskoffie

IJskoffie is helemaal hip om te drinken. Logisch ook, met warm weer is warme koffie het laatste waar je zin in hebt. Om toch je dagelijkse dosis cafeïne binnen te krijgen is ijskoffie de oplossing! Ik heb een aantal keer een ijskoffie geprobeerd maar het enige wat ik dan proef is… koude koffie. ‘Logisch’ denk je misschien. Maar een ijskoffie hoort voor mij net even wat meer te hebben om lekker te smaken!

Deze koffie zou ik niet elke dag gaan drinken, aangezien deze niet echt gezond is, maar voor af en toe is dit erg lekker!

Extra leuk.. Super simpel om te maken!

 

Ingrediënten

  • 100 ml (hele) sterke koffie
  • 100 ml koude melk
  • 1 bolletje vanille ijs
  • 3 ijsblokjes
  • slagroom
  • eventueel cacao poeder

 

ijskoffie

 

Bereiding

  1. Zet een bakje sterke koffie. En met ‘sterk’ bedoel ik STEEEERRRK. Als je je koffie alleen ‘ietsje’ sterker zet, smaakt je ijskoffie straks amper naar koffie! Laat de koffie helemaal afkoelen.
  2. Als je houd van zoete koffie, voeg dan een beetje (riet)suiker toe aan de koffie als deze nog heet is, dan smelt dit beter. Schenk de 100 ml koffie in een groot glas.
  3. Voeg 100ml koude melk toe en schep een flinke bol vanille ijs in de beker. Voeg de ijsklontjes toe. (Die kan je overigens kant en klaar kopen in de supermarkt, heel goedkoop).

Spuit als laatste een flinke toef slagroom in je koffie glas en strooi er eventueel een beetje cacao poeder toe. Mooi rietje erbij, en geniet ervan!

 

ijskoffie

 

Dit is mijn favoriete versie tot nu toe! Drink jij graag een ijskoffie?

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022