I’m back :)

2022-01-11-12-00-03-953-2

Daar ben ik weer! Het is bijna 4 jaar geleden dat ik voor het laatst een recept heb gedeeld op deze website. Op een gegeven moment had ik simpel weg gewoon geen tijd meer. Inmiddels is mijn dochter nu alweer 8,5 jaar oud en mijn zoontje 4,5 jaar. En is er weer wat meer tijd voor andere dingen dan alleen zorgen. Daarom voor mij tijd om mijn grote passie, gezond & makkelijke recepten maken, weer op te pakken!

 

Wat ga ik de komende periode delen

In de afgelopen 4 jaren is er veel gebeurd. Zo was mijn zoontje erg veel ziek, inmiddels gelukkig helemaal gezond. Maar daarbij werk, niet slapen en mijn blog bijhouden was gewoon te veel. Daarom ben ik super blij dat ik nu weer tijd heb gevonden om verder te gaan met mijn blog. Twee jaar geleden ben ik gestart met bewuster bezig gaan met mijn voeding. Nu deed ik dit altijd al maar ik wou erg graag mijn ‘oude lichaam’ weer terug en besloot dat ik al het extra babygewicht kwijt wilde. Ik ga daarom de komende periode naast gezonde recepten, ook meer informatie delen over hoe ik die kilo’s ben kwijtgeraakt en wat ik daar allemaal wel of niet bij heb gegeten. Vooral op instagram (@easydailyfoodcom) zal ik hier veel foto’s en handige tips over delen.

Hoe ik 13 kilo ben afgevallen

Oke, 2 jaar geleden in januari 2020, net voor de eerste lockdown was ik de extra kilo’s die ik had door de zwangerschappen, en door gewoon teveel eten, he-le-maal zat. Ik wou er iets aan doen maar wist gewoon niet hoe. Ik at altijd al heel erg gezond, dronk amper alcohol, geen frisdrank en weinig snoep. Dus hoe kon het dan toch dat ik langzaam aan steeds ietsje zwaarder werd in plaats van lichter? Het was voor mij een raadsel. Ik ben mij nog meer in voeding gaan verdiepen dan ik al deed. Ik wist er al veel van, maar kennelijk niet genoeg.

Afvallen is iets waar heel veel mensen mee bezig zijn maar waar bijna niemand blij van wordt. Een dieet werkt namelijk nooit. Tijdelijk alleen maar kwark en broccoli, of een appel dieet of geen brood e.d. meer eten. Het werkt allemaal niet. Want zodra je klaar bent met je dieet en je de kilo’s kwijt bent die je kwijt wou raken, begin je weer met ‘gewoon eten’. En als ‘gewoon eten’ in jouw geval betekend dat je elke dag méér binnen krijgt dan je nodig hebt, dan kom je al die verloren kilo’s gewoon weer aan. Zonde van alle tijd en al het geld dat je in het dieet hebt gestoken. Maar wat dan wel?

Het antwoord is simpel

Het antwoord is simpel en moeilijk tegelijk. Ik heb er ontzettend veel over gelezen maar de conclusie is altijd hetzelfde. Komt ‘ie: Minder eten dan je nodig hebt. Kijk, dat was ‘m, dé tip om af te vallen. Nee dat is flauw. Maar het is wel waar het op neer komt. Je hebt een bepaald aantal calorieën nodig om goed te functioneren. Neem je minder calorieën op een dag, dan je daadwerkelijk nodig hebt, dan val je af. Klinkt logisch en dat is het ook. Ik ben mij dus gaan verdiepen in de voedingswaarde van de dingen die ik at, en ik kwam er al heel snel achter, dan ook al at ik super gezond, ik gewoon weg te veel calorieën binnen kreeg per dag.

Ik installeerde een app om bij te houden wat ik op een dag at en wáár dan al die calorieën inzaten die ik at. De app die ik gebruik heet ‘ MyFitnessPal’, maar er zijn meer apps waarin jij je calorie inname kan bijhouden. Gezond eten betekend namelijk niet dat je er van afvalt. Net als dat ongezond eten niet betekend dat je er van aankomt. Het gaat alleen maar op de calorieën en voedingswaarde. Oké nu weet je wat je moet doen als je wilt afvallen, minder calorieën eten. Maar hoe dan?!

En hoe doe je dat nu concreet

Het is belangrijk dat je etiketten leert lezen. Wat betekenen die cijfertjes op de achterkant van een verpakking nou eigenlijk en hoe vertaal je dat in je voedingskeuzes. Ik begon met alles af te wegen en bij te houden in een app en ik kwam er al snel achter in welke producten die ik at erg veel calorieën zaten. Die ging ik daarom vervangen voor producten die minder calorieën bevatten. Het gaat dus absoluut niet om alleen maar groente eten, of nooit meer chips en chocolade eten, absoluut niet. Het gaat om slimmere keuzes maken in je eten en nog steeds ‘vol’ zitten maar met minder calorieën. Ik zal hier de komende tijd meer over delen en voorbeelden geven van de dingen die ik eet en at, maar ook handige instagram accounts die leuke en makkelijke recepten delen waar veel voedingswaarde in zit, maar iets minder calorieën. Ook zal ik natuurlijk zelf alle dingen delen die ik at. En natuurlijk gaat het niet in 1 keer perfect, het gaat vooral om bewust worden wat je eet en die aanpassen met slimmere keuzes. Dus gewoon dezelfde dingen eten, maar bijvoorbeeld iets minder. Of juist meer, maar dan van een ander product.

Ben je er nog?

Ben je er nog? Heb jij je door deze hele tekst heen geploeterd en heb je zoiets van, ja maar nu weet ik nog niet wat ik moet doen? Snap ik. Probeer het eerst maar eens. Koop een kleine keukenweegschaal (kost tussen de 5 en 10 euro ongeveer) en installeer een app waarmee je calorieën kan bijhouden. Gewoon alleen maar om eens te kijken hoe je uitkomt qua calorie behoefte en qua calorieën die je daadwerkelijk elke dag eet. Kleine waarschuwing, het kost in het begin heel, heel heel (lees heeeeeeeeeeeeeeeel) veel tijd om alles in de app in te vullen. Maar dit went. Echt. En heb je helemaal geen zin om hier mee bezig te gaan, ook helemaal goed heh! Je bent goed zoals je bent, je hoeft absoluut niet af te vallen. Maar voor degene die het wel interessant vinden volg mij dan vooral ook even op instagram @easydailyfoodcom voor alle recepten en vermeldingen dat er een nieuwe blog te lezen valt.

 

Vind je bovenstaande informatie nog niet helemaal duidelijk? In mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit. Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom  

 

Leuk dat je mij blijft volgen en wil lezen hoe ik 13 kilo ben afgevallen zonder dieet. True story 🙂

 

EASY DAILY FOOD

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop