Italiaanse kaasstengels maken

hapjes oud en nieuw

Koop jij wel eens een pakje kaastengels? Niks mis mee, maar wist je dat je deze ook heel makkelijk zelf kan maken? Je hebt er alleen wat kruiden, bladerdeeg, en kaas voor nodig. Leuk om zelf te maken voor een verjaardag of voor bijvoorbeeld een avondje bankhangen!

 

Dit recept voor kaastengels is zo ontzettend makkelijk dat het niet kan mislukken, nee ook niet bij jou. Dus vind jij het leuk om af en toe iets te bakken waarvan je zeker weet dat het lukt? Dan moet je deze Italiaanse kaasstengels maken!

 

kaasstengels maken

 

Recept is voor ongeveer 20 kaasstengels 

Ingrediënten

  • 3 blaadjes bladerdeeg
  • 3 theelepel Italiaanse kruiden (bijvoorbeeld deze mix)
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eigeel

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat onder tussen de bladerdeeg ongeveer 5 minuten ontdooien. Ze moeten nog niet helemaal zacht zijn voordat je er mee aan de slag gaat. Maak ondertussen het kruiden mengsel door de Italiaanse kruiden op een bord te leggen en te mengen met de fijn geraspte kaas.
  2. Snij elk bladerdeeg velletje in repen van ongeveer 1 cm. Prik in elk ‘reepje’ een paar gaatjes met een vork. Dit zorgt ervoor dat ze beter gaar worden. Bestrijk nu met een kwastje het bladerdeeg met het eigeel. Pak nu 1 strookje bladerdeeg en druk dit met de ‘ei geel kant’ in het kruiden/kaas mengsel. Leg hierna op de bakplaat met de gekruide kant naar boven. Herhaal dit tot alle bladerdeeg strengen op zijn.
  3. Zet nu ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven. De kaasstengels zijn klaar als ze mooi verkleurd zijn en helemaal knapperig zijn!

 

kaasstengels maken

 

Bewaren

Deze Italiaanse kaasstengels zijn super lekker voor een avondje bankhangen of op een feestje. Je kan deze kaasstengels ongeveer 3 dagen bewaren in een goed luchtdicht bakje!

 

 

Ga jij deze Italiaanse kaasstengels voor je volgende feestje of borrel uitproberen?

 

 

Heb jij een van deze recepten uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

Dit vind je misschien ook leuk..