Italiaanse kruidenmix maken

Italiaanse kruidenmix maken

Mensen worden steeds bewuster van wat ze allemaal eten. Ben jij hier ook mee bezig of in geïnteresseerd? Dan is het een hele simpele stap om je eigen Italiaans kruidemix te maken. Zo hoef je geen pakjes en zakjes meer te kopen voor macaroni of een ander pasta-pakje. En staat er iets tussen de ingrediënten wat je niet lekker vind? Dan laat je dat natuurlijk gewoon weg! Nog een reden om je eigen kruidemix te maken is dat het een stuk goedkoper is. Zo voelt het misschien niet, omdat je de kruiden los moet aanschaffen. Maar als je de kruidenmix regelmatig gebruikt scheelt het zeker geld omdat pakjes en zakjes ook zeker niet goedkoop zijn. Daarbij zitten er in je eigen kruidenmix geen gekke e-nummers en andere toevoegingen. Klinkt goed toch?

 

Italiaanse kruidenmix maken

 

Recept is voor een klein kruidenpotje vol

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepel basilicum
  • 2 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel uipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 0,5 eetlepel laurierpoeder

 

Bereiding

  1. Meet alle kruiden af en doe ze samen in een goed afsluitbaar kruidenpotje. Zo simpel is het!

 

Recept idee met deze Italiaanse kruidenmix

Een voorbeeld recept wat je kan maken met deze kruidenmix is bijvoorbeeld een simpele vegetarische pasta. Neem dan een eetlepel van de kruidenmix en bak dit in een beetje olijfolie aan met een blikje tomatenpuree. Voeg hierna uien en een teentje knoflook toe. Groente erbij die je lekker vind (denk aan paprika, courgette e.d.). Bak dit meer en voeg nu een beetje water toe. Eventueel kan je een er nu een half pakje gezeefde tomaten aan toevoegen. Beetje peper en zout en je pasta saus is klaar. Kook er wat spaghetti bij en je simpele pasta recept met je eigen Italiaanse kruidenmix is klaar!

 

Italiaanse kruidenmix maken

 

Ik heb deze kruidenpotjes bij de Action gekocht, 4 voor €1,89. Ideaal om je eigen Italiaanse kruidenmix in te bewaren. Nog meer kruidenmixen bekijken? Ik maakte ook al eens een lekkere Taco kruidemix voor lekkere Mexicaanse recepten!

 

 

Maak jij wel eens je eigen kruidenmix?

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop