Kindertraktatie met cake

traktatie met rozijntjes

Wie kids heeft moet er elk jaar weer aan geloven, trakteren op school, peuterspeelzaal of de kinderopvang. Eigenlijk is het tegenwoordig bijna de standaard dat de traktatie gezond moet zijn. Op zich heel leuk natuurlijk aangezien er in een klas gemiddeld 25 kinderen zitten. Als iedereen op snoep op zoetigheid zou trakteren zijn dat er behoorlijk wat in een jaar. Ook op de school van mijn dochtertje is de regel dat er gezond getrakteerd moet worden. Een hele tijd geleden liet ik al een paar leuke gezonde kindertraktaties zien. Zoals deze fruitrups, maar ook deze 4 ideeën voor een kindertraktatie met fruit. Wat trouwens een van de meest bekeken blogs op mijn site is!

Maar ben jij niet aan de ‘gezonde regels’ gebonden voor jouw mini? Dan is een kindertraktatie met cake ook een heel leuk idee! Want je kan dit van te voren klaar maken. Je kan ervoor kiezen om zelf een cake te maken maar je kan ook gewoon een kant&klare cake kopen. Lekker handig dus. Ik zocht 5 leuke kindertraktaties met cake voor je op!

 

Monster cake

kindertraktatie met cake

Hoe leuk en stoer zijn deze monster cakejes! Dit zou mijn dochter echt fantastisch vinden als traktatie. Groene cake met een snoep oogje en nootjes als mond. Super leuk idee.

Bron

 

Stoplichtjes

kindertraktatie met cake

Makkelijk om te maken en toch ontzettend leuk. Hoe je deze toffe stoplicht koekjes maakt kan je vinden op de blog van Liv (klik hieronder op de bron)!

Bron

 

Cake frietjes met 'mayo'

kindertraktatie met cake

Wil je echt voor makkelijk gaan maar toch iets heel leuks maken voor je kleine? Dan zijn deze cake frietjes echt een top idee. Scoor wat plastic bakjes bij je favoriete snackbar en snij de cake in frietjes. Beetje slagroom erbij, klaar. Ook een tof idee om te maken voor een kinderfeestje trouwens.

Bron

 

IJsjes van cake

kindertraktatie met cake

Het is even een werkje maar deze cake ijsjes zijn dan ook echt prachtig om te zien! Cake met chocolade eromheen, stokje erin en versieren maar. Super mooi.

Bron

 

Strand cakeje

kindertraktatie met cake

Ik zou niet weten waar je het koekpoppetje kan kopen maar vind dit wel een heel leuk idee! Plakje cake op een leuk servet, paraplu erin en een poppetje op de cake!

Bron (geen vindbare link, kon alleen deze foto vinden)

 

Liever kindertraktaties met fruit? Klik op de foto hieronder voor allemaal leuke ideeën!

 

 

Zijn er op de school van jou kinderen regels wat betreft het trakteren? Wat heeft jouw voorkeur, gezonde traktatie of maakt het jou niet zoveel uit? Ben benieuwd!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop