Kitchen hack: Prei snijden

meest bekeken recepten

Ik kan mij voorstellen dat je nu denkt ‘een prei snijden? Nou dat kan ik wel hoor’. Nu twijfel ik er niet aan dat je een prei in stukjes kan snijden maar ik heb laatst een handigheidje ontdekt waarmee het snijden van een prei nog makkelijk gaat. Ook wel een kitchen hack genoemd!

 

Een prei kan je natuurlijk gewoon in ringen snijden en deze dan een aantal keer wassen om alle modder te verwijderen. Maar het kan nóg makkelijker. Aan de hand van onderstaande foto’s laat ik je deze kitchen hack graag zien!

 

Prei snijden

kitchen hack prei snijden

Snij de minder mooie punten groen van de bovenkant af en leg de prei op een snij plank.

 

kitchen hack prei snijden

Zet nu een scherp mes in het onderste witte deel van de prei. Laat ongeveer 1cm over zodat de prei bij de stronk aan elkaar blijft zitten en snij tot aan het groen.

 

kitchen hack prei snijden

Draai de prei nu een kwartslag en snij de prei nu nogmaals door de lengte. Je hebt nu 4 ‘losse strengen’. Was de modder nu goed van de prei af door de prei onder de kraan te houden. Al het modder kan zo gemakkelijk weg spoelen terwijl de prei ‘aan elkaar’ blijft zitten.

 

kitchen hack prei snijden

Leg de prei nu weer op de snijplank en snij de prei met een scherp mes in stukjes. Dat is alles. Stuk makkelijker dan de prei in ringen snijden en die in een vergiet steeds weer omspoelen toch?

 

 

Een recept idee nodig om je vers gesneden prei voor te gebruiken? Wat dacht je van deze lekkere simpele prei soep! Geen soepliefhebber? Je kan er ook deze makkelijke prei taart mee maken!

 

 

Hoe snij jij een prei? Kende jij deze kitchen hack al?

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop