KONINGSDAG SNACK

koningsdag snack

Wanneer ik aan Koningsdag denk, denk ik aan oranje. Dat is dan ook de reden dat ik een lekkere makkelijk oranje snack heb bedacht! Misschien ga je feest vieren op een groot plein of even naar de plaatselijke rommelmarkt? Een lekker snackje is altijd een goed idee. Dus plof je tijdens het feesten even in het (waarschijnlijk natte)gras, neem dan een bakje met deze lekkere snack mee en je snackt helemaal volgens het oranje-protocol. Maar ook als je thuis blijft is dit een lekker makkelijk snackje om te maken.

 

koningsdag snack

 

Recept is voor een schaal van 10 snacks

Ingrediënten

  • oranje mini snack paprika’s (vaak 5 in een verpakking)
  • roomkaas naturel
  • zongedroogde tomaatjes
  • pijnboompitten
  • Eventueel peper/zout/paprikapoeder

 

Bereiding

  1. Was de mini paprika’s en snij de doormidden. Haal eventuele pitjes eruit.
  2. Roer de roomkaas ‘los’ in een schaaltje en snij nu een half potje zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Roer dit door de roomkaas heen samen met een klein beetje olie uit het potje tomaatjes. Proef of je de smaak zo goed vind. Zo niet voeg dan peper/zout of een beetje paprikapoeder toe.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze licht verkleurd zijn.
  4. Vul nu de halve paprika’s met het roomkaas mengsel en leg er een paar pijnboompitten boven op. Klaar is je lekkere koningsdag snack!
koningsdag snack

 

Geen zin in een Koningsdag snack maar op zoek naar een lekkere oranje maaltijd? Check dan onderstaande makkelijke recepten!

 

Wat ga jij doen met Koningsdag?

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022