Kookblunders van lezers #1

grootste kookblunder

Een beetje leedvermaak op z’n tijd is best leuk toch? Ik vroeg jullie op Instagram naar jouw grootste kookblunders. Ik heb zoveel leuke reacties gekregen dat ik ze voor jou op een rij heb gezet. Dus kan jij wel even een lach pauze gebruiken op je werk of bij je bakje koffie vandaag? Lees dan zeker even verder naar de leukste en grappigste kookblunders!

 

 

Kookblunders van EASY DAILY FOOD bezoekers

 

Cranberries laten aanbranden. Dikke zwarte laag in de pan! Een echte dikke laag! Pff het schoonmaken van de pan was het ergste @nikosammy

 

Rode peper gebruikt ipv groene peper. Die was niet te koop, en dat lijkt toch op elkaar? Daarom expres de kleintjes genomen, die extra pittig bleken. Iedereen vloog naar de keuken voor een glaasje water @blondmeteengroengeloof

kookblunder

 

Ooit had ik een recept. Iets met macaroni en een kaassaus. Zelf vertaald uit het Amerikaans Engels. Er ging gecondenseerde melk in, klein verschil is dat condensed milk koffieroom is. Ik had een blikje gecondenseerde melk genomen. Gevolg een mierzoete kaassaus. Echt niet te eten. Ik heb alles weggegooid en een ei gebakken voor de kinderen. @marjethamel

 

Mijn huisgenoot besloot de waterkoker te ontkalken met zo een tabletje. Hij had dat niet verteld en ik wilde even snel pasta koken, dus zette de waterkoker aan om meteen kokend water in mijn pannetje te hebben. De pasta smaakte… chemisch @bespokebyyou

 

Te weinig olie op de aardappeltwister (zoals op mijn feed te zien is van een paar dagen geleden) en snel chocola willen smelten in de magnetron op een veel te hoge stand. Die lucht hing uren in de keuken @puur_ik

 

Ik vroeg mijn moeder ooit hoelang de andijvie uit de stampot rauwe andijvie koken moest… en ooit zette ik de oven aan waar bij gebrek aan ruimte nog een slagroom taart in stond, ik kwam er achter toen ie al ff aan stond en het begon te stinken @naemis88

 

Enthousiast aan je 1e vezelrijke kwarktaart beginnen. En ach die stap waarbij je de gelatine moet oplossen in de warme blauwe bessen, dat is toch onzin?! Gewoon even weken in water, door het taartmengsel en ff met de staafmixer erdoor. Even 4 uurtjes opstijven in de koelkast, springvorm verwijderen en… Je hele taart zakt over het aanrecht 😂 Oeps  @lesliervld

 

Toen ik 8 jaar was lag mijn moeder 2 dagen in het ziekenhuis en moest mijn vader dus voor het eten zorgen. Mijn moeder had bedacht dat hij maar spaghetti moest maken. …lekker makkelijk! En ik had mijn moeder zo vaak spaghetti zien maken dus ik besloot dat ik wel kon koken. Hup de spaghetti in een pan en op hoog vuur….. tja dat er ook water in de pan moest was ik even vergeten. Dus na een tijdje begon het nogal te stinken en stonden er pikzwarte stokjes in de pan @lindavand83

kookblunder

 

De blunder van mijn vriend: ipv paprika poeder de chili poeder pakken en niet zo zuinig ook @mymommylifeoftwo

 

Grootste kookblunder…prikken in aardappelen omdat mama dat altijd deed, maar geen flauw idee waar voor eigenlijk. Dat hoort toch zo? Manlief heeft me lekker staan uitlachen #inmiddelsweetikbeter @jojo_reads_cooks

 

Ik ging een keer een taart maken en toen ik de bakvorm met beslag erin erin had gezet en wat anders ging doen riep me moeder even later; je ging toch taart maken? Bleek dat ik hem niet goed had gesloten die ring dus alles was eruit gelekt @katharinaax

 

ik heb er wel een! Die van zelf bloemkoolpizza maken, verse saus, groentes etc. Kortom best wel even druk bezig. Die middag had ik ook een framboos-witte chocoladetaart gemaakt met bovenop witte chocoladerasp (krullen, maar dat mislukt ook al 😂). Daar had ik wat van over en in de koelkast gezet ivm het zomerse temperatuurtje. Toen ik de koelkast opendeed voor de olijfjes zag ik een schaaltje “geraspte kaas” staan. Ik riep nog tegen mijn vriendje: “ooooh we hebben nog kaas!” en gooide het met liefde over de versgebakken pizza… tot ik iets zoets rook en het me ineens begon te dagen 😂 Overigens was de pizza met witte choco best goed te doen! @healthyjuf

 

op het zakje stond met anderhalve deciliter water mengen voor een heerlijke saus. Vast wel….alleen had ik anderhalve liter gelezen. Snapte ook niet waarom de saus niet inbond @gewoonkarin

 

 

Dit waren de grootste keukenblunders van bezoekers van EASY DAILY FOOD! Ik heb zoveel leuke reacties gekregen dat deel 2 met keukenblunders binnenkort online komt!

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop