Kookblunders van lezers #2

grootste kookblunder

Een paar weken geleden kwam deel 1 van kookblunders van lezers online. Ik heb zoveel leuke reacties gekregen dat vandaag deel 2 online staat. Dus heb je zin om even te lachen? Lees dan zeker even verder!

 

 

Kookblunders vanΒ  EASY DAILY FOOD lezers

Boerenkool stamppot gemaakt. Alleen ik wist niet of was even vergeten dat je de boerenkool ook mee moest koken. Ik moet je vertellen dat stamppot rauwe boerenkool niet te (vr)eten is! @teetjemineetje

 

We gaan terug naar het jaar 2007. We hadden een pak soep gekocht. Bij het openen van het pak rook ik al iets vreemds, maar goed toch in de pan gedaan. Langzaam warmde het op, maar het begon ook steeds viezer in de keuken te ruiken. Volgens mijn zus was dat normaal. Even later kookte de soep en rook het hele huis naar rotte ei. Toen hebben we de soep toch maar weggegooid. Het huis stonk de hele dag nog naar rotte ei. @lovetocookhealthy

 

Muffins proberen te bakken en je af vragen waarom ze niet omhoog komen. Best logisch als je de eieren nog netjes op het aanrecht hebt liggen πŸ˜‚. En niet één keertje, is al vaker gebeurd.. @slowfoody

kookblunders

 

Eerste kerstdag… cheesecake maken voor mijn vriend die op 2e kerstdag jarig is. We wonen in een nieuwbouwwoning met nieuwe keuken dus.. en ik had geen idee hoe de oven werkt. Dus ik kijk in de handleiding.. okee.. Ik deed het op die stand en een uurtje bakken. Na een uur ga ik kijken en denk.. wat drilt dat ding.. πŸ™ˆ ik met n prikker er in, ja kledder nat.. ik denk haal hem er maar uit. Ik oven handschoenen aan doen en voorzichtig pakken.. en de springvorm schiet zo uit mijn handen tegen de kant aan… BATS op de grond, op mijn nieuwe gietvloer 😭😭😭 Flets……. (heb er nog een foto van ook πŸ˜‚) En het is eerste kerstdag… 16:00 uur.. hebt geen taart voor morgen…. Zit er ik de stad Groningen een Jumbo die 365 dagen open is.. wij daar heen rijden en nieuwe bakspulletjes kopen… weer maken (had net alles al afgewassen en schoongemaakt) en toen op internet naar de juiste stand gezocht πŸ˜‚πŸ˜‚ Toen wel gelukt en was heerlijk… oooh wat een Lol hebben we er nu om. Maar op dat moment kon ik wel janken!!! @huisjeinhetnoorden

 

simpele dingen als het vergeten invetten van een bakvorm, het vergeten toevoegen van ei en ohja … wel een echte blunder was dat ik de frituurpan uit m’n handen liet vallen waardoor de hele keuken onder olie lag @myfitfoodkitchen

 

Eerste kerstdag. Er staat een goddelijke lemon curd cheesecake op de planning. Met liefde en passie de oven in geschoven. Geduldig gewacht op de baktijd Γ©n het laten afkoelen met de oven open. Verliefd worden op de heerlijke geur die door het huis waant. De cheesecake uit de oven halen, met de ovenwanten aan de zijkanten van de springvorm. En bam, de onderkant valt eruit. Het ding was zo oud als m’n oma. Resultaat? Omgekeerde cheesecake. De smaak was heerlijk πŸ˜‰ @amandavdmeer

 

Mijn grootste blunder is toch wel dat ik al heeeeel vaak iets lekkers in de keuken heb laten staan zonder het goed af te dekken. Met twee katten in huis niet zo’n goed idee. Laatst nog was er een halve gehaktbal opgevreten en ook m’n mini cheesecakes hebben het niet allemaal gehaald. Zelfs een zak met gewoon volkorenbrood is niet veilig voor ze @culi_sandra

 

Op m’n schoolexamen (jaar of 18 was ik) bietjes en aardappels op hetzelfde bord serveren waardoor mijn aardappels rood doorlopen waren tegen de tijd dat ik bij de commissie was πŸ˜€. En de gasoven opnieuw aansteken die te lang uit had gestaan. Oef steekvlam! @lekkeretenmetmarlon

 

Enkele jaren geleden maakte ik een salade met witte asperges. Voor één keer volgde ik trouw het recept, behalve het stapje dat je ze moet schillen. Dat had ik blijkbaar over geslagen. πŸ€” alles zag er prachtig uit, maar de smaak viel tegen. Taaie en draderige asperges @jesslovescamille

kookblunders

 

Ik heb weleens met de pakjes van knorr kip madras het vlees gemarineerd met het zakje poeder voor de saus. De saus toen maar gemaakt met het zakje voor marinade. Smaakte nog best aardig ook @susannedillen

 

 

Dit was deel 2 van de leukste kookblunders van lezers! Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd naar jou kookblunder, dus laat het vooral even weten!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop