Kookboek review: de koolhydraatarme keuken

de koolhydraatarme keuken

Koolhydraatarm eten is iets waar veel mensen zich mee bezig houden. Het is niet alleen een manier om af te vallen maar vooral een soort ‘ levensstijl’. Het is namelijk niet zo dat als jij je ideale gewicht bereikt hebt je er ineens mee stopt. Koolhydraatarm eten bestaat uit heel veel groente, eieren en meestal vlees. Ik zelf eet geen vlees maar wel regelmatig koolhydraatarm. Ik kreeg het boek ‘ de koolhydraatarme keuken’ opgestuurd en vertel jou uitgebreid wat ik er van vind! De moeite waard of kan je deze laten liggen in de winkel?

 

de koolhydraatarme keuken

 

Het kookboek

De beschrijving van dit kookboek op de achterzijde van het boek;

Kiezen voor koolhydraatarm is kiezen voor een nieuwe leefstijl. Gezonde vetten en eiwitten vul je aan met een kleine hoeveelheid koolhydraten uit verse producten zoals fruit, groente, granen en peulvruchten. Zo verbrandt je lichaam maximaal vet en verlies je gewicht zonder dat je inboet aan smaak.

 

Wat dit kookboek anders maakt dan een ander koolhydraatarm kookboek, is dat hier onderscheid gemaakt wordt tussen enkelvoudige koolhydraten en complexe koolhydraten. In het boek wordt hier uitgebreid uitleg over gegeven. Het is dus zeker niet alleen maar een boek vol eieren en vlees.

 

de koolhydraatarme keuken

 

Indeling van het kookboek

  • uitleg over koolhydraten
  • ontbijt recepten
  • voorgerechten
  • hoofdgerechten
  • desserts

 

de koolhydraatarme keuken

 

Ik maak zelf veel koolhydraatarme recepten, je kan ze hier allemaal terug vinden, en ik zit in veel facebook groepen waar koolhydraatarme recepten gedeeld worden. En in al deze groepen is ‘ de norm’  dat een product koolhydraatarm genoemd mag worden als er per 100 gram, minder dan 5 koolhydraten inzitten. Dat maakt dat het kookboek ‘ de koolhydraatarme keuken’  wellicht een beetje verwarrend kan zijn. Dit kookboek werkt namelijk niet met deze norm maar gebruikt ook producten zoals havermout, waar veel koolhydraten inzitten, maar dan langzame koolhydraten. In `de koolhydraatarme keuken` wordt hier echter duidelijk uitleg over gegeven.

 

Pluspunten
  • Het is een mooi, licht boek met prachtige foto’s. Ik ben gek op mooie lichte kleurrijke foto’s en die zijn volop aanwezig in dit mooie boek.
  • De recepten zijn allemaal makkelijk te maken zonder ingewikkelde ingrediënten. Per recept staat er op de ene pagina een mooie foto met daarnaast het recept. Lekker overzichtelijk dus!

 

de koolhydraatarme keuken

 

de koolhydraatarme keuken

Minpunten
  • Het boek kan een beetje verwarrend zijn als je gewend bent iets pas koolhydraatarm te noemen als het minder dan 5 gram koolhydraten per 100 gram in zit. Dit koolhydraatarme kookboek werkt anders dan andere kha boeken.

 

Mijn oordeel

Ik vind het een mooi en handig boek voor lekkere en simpele koolhydraatarme recepten. Al zijn ze niet allemaal koolhydraatarm naar mijn mening. Er staan duidelijk en simpele recepten in die allemaal te maken zijn met heel weinig ingredienten, dat vind ik altijd super. Met weinig ingredienten iets lekkers maken, altijd goed! Ik vind het dan ook een goed kookboek als je op zoek bent naar voedzame, gezonde en snelle recepten. Echt als specifiek koolhydraatarm boek weet ik niet of je helemaal goed zit. Maar dat mag je altijd zelf beoordelen natuurlijk :).

 

 

Ik geef dit kook boek   ***  van de 5 sterren

 

Het kookboek kan je hier bestellen voor €19,99 via bol.com

 

 

Meer kookboek reviews bekijken? Hier vind je mijn review van het kookboek van Nora French – gezond fastfood!

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop