Kookboek review: Gezond fastfood – Nora French

review gezond fastfood

Gezond fastfood, dat klinkt mij als muziek in de oren. Jou ook? Ik kreeg het kookboek van Nora Frech opgestuurd met de titel ‘ gezond fastfood’. En ik kan wel zeggen dat ik enorm benieuwd was naar het boek. Want gezondere versies van echt fastfood is altijd een goed idee toch? 

 

Het kookboek

De beschrijving van dit kookboek op de achterzijde van het boek;

‘Wil je gezond eten, maar heb je weinig tijd? Dan is dit kookboek echt iets voor jou. Voila, 100 gezonde fastfood recepten van Nora French, gezondheidscoach en moeder van een hongerig gezin’.

 

Het boek heeft een harde kaft en is het hele boek is lekker stevig. Het formaat is niet te klein en niet te groot en de bladzijden zijn van stevig papier. Dit vind ik altijd erg belangrijk bij een kookboek omdat je soms tijdens het koken wil bladeren in het boek. En dan is het handig als het papier niet al te dun is, en dus scheurt! Extra bonus vind ik het lintje waarmee je precies kan zien waar je in het boek bent gebleven! Het boek heeft mooie duidelijke foto’s en bij het zien van de foto’s krijg ik meteen zin in de recepten.

review gezond fastfood

 

Indeling

Het kookboek begint met een uitleg over gezond fastfood en gaat verder met een uitgebreide uitleg over gezond eten. Daarnaast heeft dit boek naast recepten ook handige hoofdstukken zoals favoriete keukenhulpjes en een checklist met basisingredienten.

En waar het natuurlijk allemaal om gaat zijn de recepten! Deze zijn ingedeeld in:

  • Ontbijt
  • Salades
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Snacks
  • Zoet

 

review gezond fastfood

 

Je kan het recept wat je zoekt dus makkelijk terug vinden in het boek per categorie. Naast de recepten geeft Nora ook regelmatig uitleg over ingredienten of suggesties hoe je een recept gemakkelijk kan aanpassen. Ook staan er mooi overzicht-foto’s in met daarbij vermeld op welke pagina je het betreffende recept kan vinden!

 

Pluspunten

Alle recepten zijn ontzettend makkelijk om te maken. Het boek bevat vooral ook veel basis recepten. Zoals banaan pannenkoekjes of geroosterde kikkererwten en simpele salades met een paar ingredienten. Voor mij als food-lover ken ik de veel van deze recepten al. Maar wanneer je net begint met gezonder eten is dit echt een prachtig boek om je te helpen met simpele, makkelijke recepten die iedereen kan maken. Daarbij zijn de foto’s prachtig!

 

review gezond fastfood

 

Minpunten

Door de naam van het boek ‘gezond fastfood’  had ik eigenlijk verwacht dat het een boek vol zou staan met gezondere versies van de bekende fastfood ketens e.d. Maar eigenlijk is het titel meer bedoeld in de zin van ‘fastfood, als in snel-eten’, snap je? Er staan wel een aantal gezondere versies in zoals gezondere patat, en gezondere hamburger. Maar verder zijn het vooral makkelijke recepten met 3 ingrediënten of meer .Ook niks mis mee! Maar niet wat ik had verwacht bij de titel van het boek.

 

review gezond fastfood

 

Mijn oordeel

Ik zou dit kookboek zeker aanraden als jij je wil orienteren op simpel en snel gezond eten of als je net bent begonnen met gezonder koken. Maar ben jij iemand die regelmatig het internet raadpleegt voor makkelijke recepten en staan jouw pinterest borden vol met recept ideeen die je nog wil maken? Dan is de kans groot dat veel van de recepten van Nora bij jou al bekend zijn. Wel is het een mooi basis kookboek voor simpele snelle salades, ontbijtjes, granola’s en handige ideeen om maaltijden te mealpreppen (van te voren klaar te maken). Een minpunt vind ik alleen de titel, bij ‘ gezond fastfood’  had ik meer recepten verwacht van gezonde recepten van alle bekende fastfood-klassiekers zoals hamburgers, patat, hotdogs en alle andere klassiekers. Wellicht was ‘ gezond snel eten’ een titel geweest die beter aan sluit bij het boek, want het boek staat zeker vol gezonde en super snelle recepten. En dat is altijd handig om in huis te hebben!

 

 

Ik geef dit kook boek *** van de 5 sterren

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop