Kookboeken, handig of zonde van het geld?

kookboeken handig

Ik ben gek op koken..  dat komt vast niet als een verassing aangezien ik mijn makkelijke recepten deel op deze blog! Maar echt koken uit een kookboek doe ik bijna nooit. Vandaag wou ik het daarom eens hebben over kookboeken. Heb je er wat aan, is het nuttig om te kopen?

 

Mijn eerste kookboek

Ik heb toen ik net op mijzelf ging wonen een kookboek van 24 kitchen gekocht ‘makkelijke maaltijden’. Leek mij toen een leuk boek maar ik heb er letterlijk nog nooit iets uit gemaakt. Aangezien ik ook nog eens geen vlees of vis eet werd koken in het begin helemaal lastig. Ik had geen idee wat voor maaltijden ik kon maken en ik had ook geen zin om heel het internet af te zoeken voor recepten. In het begin dat ik vega ging eten at ik daarom voornamelijk de ‘normale maaltijden’ en dan verving ik het vlees door een vleesvervanger uit de supermarkt. Makkelijk en voor toen prima. Maar hoe meer ik ging koken en uitproberen, zo veranderde ook mijn smaak en recepten.

kookboeken handig

Mijn kookboeken

Wat ik  echt leuk vind om te zien is kookprogramma’s. En dan het liefst van mijn favo koks zoals Jamie Oliver, Donna Hay of Nigella Lawson. Ik heb inmiddels 2 kookboeken van Jamie in huis, jaren geleden gekocht.  15 minute meals & bespaar met Jamie. Maar ook daar kook ik nooit uit. Het idee achter mijn blog is niet voor niks dat het vooral snel en makkelijk moet zijn. Daarbij zo gezond mogelijk en ik ben tevreden. Maar zodra je een kookboek van Jamie open slaat, vliegen de ingrediënten je om de oren. Pagina lange lijsten met ingrediënten voor een ‘simpele, snelle pasta’. Het is misschien binnen 15 minuten klaar maar je bent per maaltijd minimaal 10/12 euro kwijt. Vind ik persoonlijk niet nodig. Dus ook hier kook ik nooit uit. De kookboeken staan trouwens wel mooi te zijn op een plankje in de keuken, ook leuk 🙂.

 

kookboeken handig

 

Nieuwe kookboeken

Toch vind ik het heel leuk om door kookboeken te bladeren. De prachtige food foto’s vind ik mooi om te bekijken en daarbij kom ik door andere recepten in een boek te bekijken ineens tot een heel ander recept. Leuk! Daarom ging ik in de boekwinkel eens opzoek naar nieuwe kookboeken om te kopen. Ik kon alleen totaal geen keuze maken uit de verschillende boeken. En wanneer ik begin te bladeren en de eerste paar recepten spreken mij niet aan dan valt het boek voor mij al af.

Ik heb daarom nog steeds geen nieuwe kookboeken aangeschaft. Wat ik wel heel leuk vind is om op andere foodblogs te kijken voor makkelijke en leuke recepten. Maar in kookboeken bladeren om een recept te maken dus ik dus eigenlijk nooit.

 

En jij?

Nou ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd wat jij van kookboeken vind. Zonde van het geld om echt de moeite waard? Zijn er leuke vega kookboeken die jij aanraad en waar je regelmatig uit kookt? Ik ben heel benieuwd!

 

 

 

Heb jij kookboeken in huis? Kook je hier vaak recepten uit?

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop