Kool salade (koolhydraatarm)

kool salade koolhdyraatarm

Ik ben echt gek op makkelijke recepten, hoe makkelijker hoe beter. Maar soms zijn recepten zo ontzettend makkelijk dat ik wel eens twijfel of ik het moet plaatsen. Maar goed, simpel kan heel lekker zijn! En dat is ook deze super simpele kool salade, die ook nog eens koolhydraatarm is. 

 

Omdat kool een hele stevige groente is kan je er gemakkelijk meerdere porties van klaar maken zodat je er bijvoorbeeld 2 of 3 dagen mee kan lunchen. Deze kool salade blijft ook dan lekker knapperig! Maar ook als maaltijd salade is deze kool salade erg lekker. Doe er dan bijvoorbeeld een appel (niet koolhydraatarm) bij, wat tomaatjes, rucola en bijvoorbeeld gebakken (vega)kip. Simpel, gezond en lekker!

 

 

kool salade koolhdyraatarm

 

Recept is voor 2 porties salade

 

Ingrediënten

 • 1/4 witte kool
 • 1/4 rode kool
 • 1  winterpeen

 

Dressing:

 • 1 eetlepel Griekse yoghurt
 • 1/2 eetlepel mayonaise
 • mini beetje limoensap
 • een paar druppels zoetstof (of 1 theelepel honing als je niet koolhydraatarm eet)
 • beetje zwarte peper

 

Bereiding

 1. Was de kool. Snij de witte kool door de helft, en dan nog een keer door de helft. Snij dit in hele fijne repen of rasp met een grove rasp. Doe hetzelfde met de rode kool.
 2. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp nu ook de wortel. Doe alles bij elkaar in een kom en hussel door elkaar.
 3. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing te mengen. Voeg de dressing bij de kool salade, en je gezonde en koolhydraatarme koolsalade is klaar!

 

kool salade koolhdyraatarm


Tip
 • Maak extra veel van deze salade, zodat je er meerdere keren van kan eten. Omdat kool een stevige groente is blijft deze ook gesneden erg lang goed!
 • Eet de koolsalade bijvoorbeeld als maaltijd salade met een stukje (vega) vlees er door. Of vul de kool salade aan met nóg meer groente die je lekker vind.
 • Eet je niet koolhydraatarm? Dan is deze kool salade ook heel lekker bij opgebakken of gekookte aardappels, en dan heb je een echte Hollandse maaltijd. Je kan er dus alle kanten mee op!

 

 

Ga jij deze lekkere kool salade proberen?

 

 

Wil je nog meer koolhydraatarme recepten bekijken? Je kan je allemaal hier vinden!

 

 

 

 

 

easy daily food

Welkom op mijn website!

Ik ben Marijke, gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten. Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Gezond eten is allesbehalve saai. Ontdek mijn lekkere recepten en afvaltips hier. Meer uitleg over hoe je kan afvallen zonder dieet? Bekijk dan mijn webshop!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022