Koolhydraatarm kerstmenu – voorgerecht

koolhydraatarm kerstmenu voorgerecht

Ben jij al aan het rond kijken voor een lekker kerstmenu voor de kerstdagen? Het lijkt misschien nog wat aan de vroege kant, maar ik vind het heerlijk om rond te neuzen naar lekkere kerstgerechtjes. Zoals je al kon lezen heb ik samen met Anne een compleet koolhydraatarm kerstmenu bedacht. Vandaag begin ik met het recept voor een makkelijk, lekker én koolhydraatarm kerstmenu.

 

En mocht je nu niet koolhydraatarm eten? Even een korte uitleg. Koolhydraatarm is niet echt een dieet, maar meer ‘een manier van eten’. Zo let je niet op calorieën maar eet je zo weinig mogelijk koolhydraten zoals brood, pasta, rijst e.d. Dit koolhydraatarme kerstmenu is dan ook geen ‘dieet menu’. Hierdoor is het ook geschikt voor iedereen die gewoon van lekker eten houdt en bijvoorbeeld een eter tijdens de kerstdagen krijgt die koolhydraatarm eet.

Deze maand komen er verschillende bijgerechten met groente en een aantal hoofdgerechten met vlees online die allemaal super lekker zijn en de echte ‘kerst vibe’ hebben. Daarbij ook nog eens koolhydraatarm. Klinkt goed toch? We beginnen het kerstmenu met dit voorgerecht.

 

Voorgerecht

Courgette soep met crème fraiche en uitgebakken spekjes

koolhydraatarm kerstmenu voorgerechtkoolhydraatarm kerstmenu voorgerecht

Ingrediënten

  • Recept voor courgettesoep, kan je hier vinden
  • crème fraiche
  • spekjes (of vegetarische spekjes als je geen vlees eet)

 

Bereiding

  1. Maak de courgettesoep zoals beschreven in dit simpele recept. Maak dit een dag van te voren klaar zodat je er op de kerstdag zelf geen werk meer van hebt. Laat de soep dan afkoelen en bewaar in de koelkast.
  2. Maak de soep op een laag vuurtje weer warm vlak voor het diner begint.
  3. Bak ondertussen de spekjes lekker krokant.
  4. Schenk de soep in kleine glaasjes of kopjes (een grote kom soep is vaak iets te veel voor een heel diner), leg hier heel langzaam een flinke lepel crème fraiche in, zodat het niet naar de bodem zakt. Leg over  de crème fraiche, en eventueel er naast, een paar uitgebakken spekjes en serveer meteen!

 

koolhydraatarm kerstmenu voorgerecht

 

Tips
  • Maak de soep een dag van te voren zodat je er op de dag van het kerstdiner bijna geen werk meer van hebt.
  • Ik zou persoonlijk geen grote kommen soep serveren als eerste gang van het kerstdiner. Dan zitten je gasten vaak al heel snel te vol. En dit zou zonde zijn voor al je andere lekkere gerechten die nog op tafel komen!
  • Kies bijvoorbeeld voor kleine schaaltjes, zoals crème brulee schaaltjes. Of misschien heb je nog mooie koffie kopjes (zonder oortje) die mooi staan? Maar net wat je mooi vindt!

 

 

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de kerst? Je kan alle kerst gerelateerde recepten hier vinden!

 

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022