Koolhydraatarme ontbijt recepten

koolhydraatarme ontbijt recepten

Koolhydraatarme ontbijt recepten zijn niet altijd makkelijk om te vinden. Bij koolhydraatarm eten gaat het er kort gezegd om dat je geen suiker of brood producten eet zoals crackers/brood/beschuit enzovoort. Daarbij is het juist wel goed om veel groente, eieren, zuivel en  bijvoorbeeld noten te eten.

Maar hoe maak je daar nu lekkere ontbijtjes mee? Natuurlijk kan je ervoor kiezen om elke ochtend een bakje Griekse yoghurt te eten of om elke ochtend 2 eitjes te bakken. Maar na een tijdje wil je toch wel graag iets anders proberen toch? Ik heb daarom mijn favoriete koolhydraatarme ontbijt recepten voor je op een rij gezet. En heb jij zelf nog aanvullingen? Laat het dan zeker even weten want je kan nooit genoeg ideeën hebben!

Cloud bread

koolhydraatarme ontbijt recepten

Ik noem het cloud bread maar het wordt ook wel oopsies genoemd. Gekke namen heh? Maar lekker is het wel! Het is een suuuper lichtig ‘broodje’ waar je bijvoorbeeld kaas op kan doen of vleeswaren als je vlees eet. Ook goed te bewaren in de vriezer dus je kan in een keer een hele lading cloud broodjes maken!

Ei muffins

koolhydraatarme ontbijt recept

Deze eimuffins zijn het perfecte recept om restjes groente mee op te maken. Daarbij zijn ze gezond en makkelijk voor onderweg!

Amandelmeel pannenkoekjes

koolhydraatarme ontbijt recepten

Dit is eigenlijk maar aller lekkerste koolhydraat arme ontbijt recept. Deze pannekoekjes zijn ontzettend lekker en zijn zelf de dag erna nóg lekkerder. Dus je maakt gewoon een grote portie en hoef je 2 dagen niet meer over je ontbijt na te denken 😉

Lijnzaad crackers

koolhydraatarme ontbijt recepten

Mis jij nu je koolhydraatarm eet ook zo erg een knapperige cracker? Dan maak je deze lijnzaadcrackers gewoon zelf! Niet moeilijk maar het is wel even een werkje.

Adamsbrood

koolhydraatarme ontbijt recepten

Adams brood is de perfecte broodvervanger tijdens het koolhydraatarme eten. Ik maak het niet zelf maar ik gebruik altijd deze mix om zelf het brood van te maken. Werk perfect en is ontzettend lekker. Ik vries de adamsbrood plakjes per 3 in, in de vriezer en heb zo voor een hele week brood! Lekker met bijvoorbeeld avocado en paprikapoeder!

Wat is jouw favoriete koolhydraatarme ontbijt recept? Heb je nog tips dan hoor ik het graag!

Kan jij ook nog wel wat inspiratie gebruiken voor koolhydraatarme lunch recepten? Klik op de foto hieronder, daar laat ik 7 koolhydraatarme lunch ideeën zien die ook nog eens vegetarisch zijn!

koolhydraatarme lunch

Nog meer koolhydraatarme recepten bekijken? Je vind ze allemaal HIER!

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022