Lekkere hapjes maken I Deel 2

lekkere hapjes

Zoals je misschien hebt gelezen in ‘lekker hapjes maken, deel 1’ werd mijn vriend een tijdje geleden 30! Wooohoooo! Nou is hapjes bedenken en maken iets wat ik erg leuk vind om te doen. Maar dat is niet voor iedereen zo. Daarom laat ik je vandaag deel 2 zien met nog meer makkelijke en lekkere hapjes. O ja, inclusief boodschappenlijstje, handig!

 

1. Ananas & spek

lekkere hapjes

Ingrediënten

  • blik ananasstukjes of verse ananas
  • ontbijtspek repen

Bereiding: Laat de ananasstukjes goed uitlekken op keukenpapier. Snij de repen ontbijt spek door de midden. Rol 1 stukje ananas in het ontbijtspek. Leg op een bakplaat met bakpapier en leg 5/7 minuten in een oven op 180 graden. (tip, voor de gevulde cups hieronder kan je de overige spek gebruiken uit de oven).

 

2. Gevulde cups

lekkere hapjes

Ingrediënten

  • toast cups (deze zijn van de Lidl)
  • pijnboompitjes
  • mango of perzik
  • zachte geitenkaas

Bereiding: Rooster een handje pijnboompitten in een droge koekenpan en leg apart. Doe  een aantal plakken ontbijtspek in de oven en laat dit hard worden op 180 graden, ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen op keukenpapier en breek in kleine stukjes. Snij de mango of perzik in kleine stukjes en zorg dat ook dit goed uitgelekt is. Snij de geitenkaas in kleine stukjes.

Nu heb je alles klaargemaakt en kan je de cups gaan vullen. Kleine stukjes hard spek onderin, paar stukjes fruit er boven op, geitenkaas erbij en als laatste een paar pijnboompitten bovenop. Gegarandeerd succes!

 

3. Frisse ham rolletjes

lekkere hapjes

Ingrediënten
  • vierkante plakken ham
  • kruidenroomkaas
  • komkommer

Bereiding: Leg de vierkante plak ham op een snijplank. Smeer op een uiteinde van de ham ongeveer 1cm breed een laagje kruidenkaas. Snij een komkommer door midden en deze helft weer doormidden. Schraap nu met een theelepel de ‘waterige pitjes’ eruit en snij de komkommer in reepjes. Leg deze komkommer reep op de roomkaas. Rol de ham nu op en snij in 4 stukjes!

 

4. Overige hapjes

Naast deze hapjes heb ik een aanvulling gemaakt met kaasblokjes, plakjes worst, chips, toastjes met ananas spread en plakjes komkommer met brie en pecannoten. Hier kan je een beschrijving vinden van dit komkommer hapje & andere hapjes.

Nog niet genoeg inspiratie? Er staan nog veel meer hapjes online. Bijvoorbeeld:

Bladerdeeg hapjes met brie

Makkelijke verjaardagshapjes inclusief boodschappenlijst

 

 Wat is jouw favoriete verjaardagshapje?

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop