Leuke kindertraktatie | Pannenkoek prikkers !

Leuk om te maken in de zomervakantie

Deze week had mijn dochter van 3 jaar haar laatste dag op de kinderopvang. Ontzettend jammer want zij had het hier erg naar haar zin en de leidsters waren echt top. Maar wij hebben er thuis geen drama van gemaakt omdat ze hierna naar ‘de grote peuterschool’ mag. Ja gewoon de peuterspeelzaal inderdaad. Maar om het iets specialer te maken noemen wij het de grote peuterschool :). Om het feestelijk af te sluiten op de kinderopvang mocht mini-me trakteren. Ik zag op pinterest deze leuke pannenkoek prikkers met aardbeien. Daarnaast zag ik nog een paar leuke traktaties en heb mijn dochtertje laten kiezen. Zij koos voor deze pannenkoek prikkers!

 

leuke kindertraktatie

 

Deze leuke kindertraktatie is zeker niet moeilijk om te maken maar kost wel wat meer tijd dan bijvoorbeeld deze fruitrups. Je moet namelijk een flinke stapel pannekoeken bakken. Af laten koelen en dan alles op een prikker rijgen. Maar hé dan heb je ook wat!

 

Ingrediënten

  • 8 a 10 pannekoeken. Bijvoorbeeld dit recept!
  • 2 grote dozen aardbeien a 500 gram
  • lange houten prikkers
  • aardbeien jam

 

 

Bereiding

  1. Maak de pannenkoeken volgens het recept. Je kan dit een avond van te voren doen, even goed laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren. Was ondertussen de aardbeien en maak ze goed droog.
  2. Besmeer de pannenkoeken met een laagje aardbeien jam, niet te veel anders druipt het eruit tijdens het oprollen straks. Haal alle kroontjes van de aardbeien en snij door midden.
  3. Rol de pannenkoek strak op en snij met een scherp mes reepjes van ongeveer 1 a 2cm.
  4. Prik nu een aardbei op de houten prikker, hierna een stukje pannenkoek, hierna weer een aardbei. Ik heb op elke prikkers 3 aardbeien gedaan en 2 pannenkoek rolletjes.

leuke kindertraktatie

 

Klaar is je leuke kindertraktatie, deze super lekkere pannenkoek prikkers! Ik heb de pannenkoek prikkers in een grote ronde schaal gedaan met onderin veel alluminiumfolie (een beetje in elkaar gedrukt) en daar de prikkers in geprikt!

 

 

Heb jij nog een leuke kindertraktatie die je graag wil delen? Laat het vooral weten, ik ben erg benieuwd!

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop