Lotus overnight oats

lotus overnight oats

Ben jij net zo gek op overnight oats als ik? Dan moet jij deze lotus overnight oats uitproberen! Super simpel om te maken met weinig ingrediënten en het is echt zó lekker!

 

Lotus overnight oats

Ken jij die hele lekkere biscoff Lotus koekjes? Die zijn echt zo lekker he! Je hebt daar dus ook Lotus biscoff pasta van voor op je brood. En die gebruik ik in deze overnight oats. Samen met kleine speculaas bolletjes. Misschien heb jij mijn recept voor de gezondere lotus cheesecake al voorbij zien komen? Dat si een van de best bekeken recepten van mijn website. Ik heb de foto zelfs gebruikt voor op de voorkant van mijn e-book ‘afvallen zonder dieet – de methode’! Maar goed, nu dus een overnight oats recept in deze lekkere smaak!

 

lotus overnight oats

 

Wat zijn overnight oats

Nu denk je misschien, wat zijn overnight oats nu weer voor iets? Snap ik! Het is eigenlijk niks meer dan havermout wat een nachtje in de koelkast heeft gestaan terwijl het weekt in water of (plantaardige) melk. Je maakt het dus de avond van te voren al klaar, zodat je in de ochtend meteen je overnight oats uit de koelkast kan pakken en kan ontbijten. Wanneer je het maakt in een bakje of beker die je kan afsluiten, kan je het ook nog eens zo vanuit de koelkast meenemen naar je werk of studie. Dat maakt overnight oats dus een ideaal ontbijt. Wat ik vaak doe is 2 bakjes met overnight oats klaarmaken, dat is eigenlijk evenveel werk als 1 klaar maken namelijk. En dan heb je binnen 5 minuten 2 ontbijtjes klaar staan waarmee je in de ochtend twee keer tijd bespaart en twee ochtenden je ontbijt al klaar hebt staan. Dit is ook handig wanneer je je calorieën bijhoud in een app. Want dan kan je het ontbijtje kopiëren naar de volgende dag en hoef je het niet meer in te vullen. Handuuuuug!

 

deze lotus overnight oats bevat 315 calorieën

Dit recept is voor 1 portie

Ingrediënten

  • 40 gr havermout
  • 75 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 theelepel lotus speculoos spread
  • beetje koekkruiden

TOPPING:

  • 1 eetlepel kwark
  • 1 theelepel lotus speculoos spread
  • 5 gram schuddebuikjes

lotus overnight oats

Bereiding

  1. Meng de havermout, met het amandelmelk en de koekkruiden. Smelt een beetje lotus speculoos pasta in de magnetron en voeg dit toe. Roer goed door.
  2. Zet nu minimaal 4 uren in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.
  3. Haal ‘s ochtends uit de koelkast. Verdeel hier nu 1 eetlepel kwark overheen. Smelt een theelepel lotus speculoos in de magnetron en verdeel over de kwark. Als laatste de schuddebuikjes eroverheen en klaar is jouw lekkere ontbijtje!

 

lotus overnight oats

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022