Lunch voor onderweg (geen koelkast nodig!)

lunch voor onderweg

Een gezonde lunch voor onderweg, kan dat? Gezond eten als je geen koelkast in de buurt hebt op je werk of school kan lastig zijn. Natuurlijk kan je gewoon een broodje meenemen, dat is ook gezond. Maar soms wil je wel eens iets anders. Bijvoorbeeld een goed vullende salade met groente. Of een lekkere pasta salade. Maar die blijft vaak niet zo lekker zonder koelkast in de buurt.

 

Ben jij regelmatig onderweg en niet in de buurt van een koelkast? Deze salade kan je makkelijk de avond van te voren thuis klaar zetten in de koelkast. En ‘s ochtends in je tas meennemen. De ze salade blijft ook zonder koelkast heel lekker. En weer eens iets anders dan een broodje toch? En natuurlijk kan je de salade met nog meer groente vullen zoals paprika’s, komkommer en bijvoorbeeld wortel. Maar gewoon zo simpel met 3 ingrediënten en een dressing is deze lunch voor onderweg al heel lekker!

 

lunch voor onderweg

 

Recept is voor 1 persoon

 

Ingrediënten

  • 1,5 kop gekookte quinoa
  • handvol cherrytomaatjes
  • 2 handjes rucola/veldsla
 Dressing:
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 0,5 el honing

 

Bereiding

  1.  Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Liever een duidelijkere instructie? Die kan je hier vinden.
  2. Doe de rucola in een plastic bakje, doe de quinoa er boven op. Daar overheen de gewassen tomaatjes en een kleine potje met de dressing en klaar is je lunch voor onderweg!

 

Er zijn natuurlijk veel variaties mogelijk bij deze salade. Mocht je wel een koelkast in de buurt hebben doe er dan los een zakje mozzarella bij en snij deze in stukken als je de salade gaat eten. Of bijvoorbeeld zoete paprika, komkommer of noten!

 

 lunch voor onderweg

 

Liever een andere salade voor onderweg? Dan is deze snelle rauwkost salade ook een goed idee! Klik hier voor het recept!

 

 

Wat is jouw favoriete lunch gerecht? Neem jij wel eens een salade mee naar je werk?

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop