Magere mango cheesecake

Wooeehoeee morgen ben ik jarig! Om die reden besloot ik om een lekkere taart te maken. Maar omdat ik niet echt van het taartenbakken ben besloot ik een cheesecake te maken. Ik wou graag een magere cheesecake maken om te kijken of dit net zo lekker is als ‘the real deal’. Nou dat is zeker gelukt! De vulling is namelijk gemaakt met alleen maar gezonde ingrediënten! De bodem is echter gewoon de standaard cheesecake bodem, koekjes met boter. Toch is dit echt een succes recept want de cheesecake proeft ontzettend romig maar is gemaakt zonder slagroom of roomkaas. O ja en niet te vergeten, slechts 5 ingrediënten!

Binnenkort een feestje of gewoon zin om iets lekkers te maken? Dan kan ik je deze magere cheesecake zeker aanraden!

 

magere cheesecake

 

De taart is voor ongeveer 9 kleine stukjes. Ik gebruik een langwerpige vorm met een uitneembare bodem. De maat van deze vorm is 37x10cm. Je kan eventueel ook een vierkante schaal gebruiken van ongeveer 20x20cm. Zorg er dan wel voor dat je de bodem bedekt met bakpapier, zo voorkom je dat de bodem blijft plakken aan de vorm.

 

Ingrediënten

 • 1 doosje mango blokjes (uit de vriezer)
 • 300 ml Griekse yoghurt (uit een emmertje, die is lekker romig)
 • 200 gram Bastogne koekjes
 • 75 gram boter
 • 5 gelatine blaadjes
 • eventueel een beetje honing

 

 magere cheesecake

Bereiding

 1. Laat de mango blokjes ontdooien op het aanrecht of ontdooi in de magnetron. Pureer nu tot een glad mengsel, zet even apart.
 2. Vet de bakvorm goed in en leg op de bodem eventueel bakpapier zodat je de taart straks goed uit de vorm kan halen.
 3. Verkruimel de Bastogne koekjes. Dit kan je met de hand doen, in een blender of er op slaan met bijvoorbeeld een deegroller. Smelt in een pannetje de boter en roer hier de koekkruimels doorheen. Verdeel dit mengsel over de bodem van je bakvorm, druk goed aan met een lepel en zet in de koelkast.
 4. Leg de gelatine blaadjes in een bakje koud water, laat 10 minuten weken. Verwarm de gepureerde mango nu in een schoon pannetje en doe hier 1 voor 1 de uitgeknepen gelatine blaadjes in tot ze allemaal opgelost zijn. Zorg er voor dat het mango mengsel niet gaat koken maar wel goed warm wordt.
 5. Doe de Griekse yoghurt in een kom en roer beetje bij beetje het mango mengsel erdoor. (Laat een klein beetje van de mango over). Verdeel het yoghurt mengsel nu over de taart. Als laatste kan je een beetje van het mango mengsel over de taart verdelen. Zet de taart nu minimaal 4 uren in de koelkast!

 

magere cheesecake

 

Zo makkelijk is het dus om je eigen magere cheesecake te maken. Ik speel wel een beetje vals want er zit geen (room)kaas in deze taart dus een echte cheesecake is het dan niet. Maar het heeft wel precies dezelfde smaak. Een gezonde magere cheesecake dus!

 

Maak jij wel eens zelf een taart?

 

 

29 Replies to “Magere mango cheesecake”

 1. ah klinkt niet verkeerd! 🙂

 2. Super lekker idee en niet ingewikkeld! Alvast gefeliciteerd!

 3. Het ziet er zó lekker uit! Ik heb het directe even opgeslagen. Al is het alleen al om er af en toe even naar te kijken 😉

  1. Haha ja dat is een goed idee! 😀

 4. Ziet er heerlijk uit! Die zou ik wel een keer willen maken 🙂

  1. Leuk Sammie! Benieuwd wat je er dan van vind!

 5. Alvast gefeliciteerd!
  En ik ben erg benieuwd geworden hiernaar. Bij de bagels & beans deden we ook nooit extra boter door de koekjes (al zit dit dan wel weer in het mengsel) dus misschien dat ik het eens ga proberen en ook de boter weglaat.

  1. O dat klinkt als een goed idee! Misschien dat de bodem dan alleen niet goed stevig blijft? Ben heel benieuwd als je het gaat proberen!

 6. Noway, ik kan niet naar deze foto’s kijken en het niet voor mijn neus hebben staan.. te lekker! Heb ‘m opgeslagen in mijn “VOEEEDSEL” mapje. Maaaken!

  1. Hahaha dat is leuk om te horen! Laat je het weten wanneer je het hebt gemaakt?

 7. Dit ziet er goeeed uit! Nee echt, hij lijkt mij heerlijk! Jammer van de bastogne bodem, die kan ik helaas niet eten, maar maybe is daar wel een vervanger voor. 🙂
  Ik bedenk mij, nu ik op jouw blog kom, dat ik je een mail terug moet sturen. Jeetje, sorry dat het zo lang duurt. Ik was het helemaal vergeten…

  1. O dat is jammer inderdaad. Andere koekjes wel? Of misschien zo’n super-healthy-fitgirl-bodem? Van dadels en havermout ofzo? Ja leuk, ben benieuwd of je het leuk lijkt om mee te doen. Je mag het dagboek eventueel ook delen op je eigen blog daarna?

 8. Nomnomnom! Ik ben nu al jaloers op iedereen die morgen een stukje mag opeten, haha. Leuk en simpel recept, houd ik van 🙂 Fijne verjaardag alvast!

  1. Deze taart is helaas al op haha. Vorige week gemaakt. Maar hij was echt heerlijk!

   1. Hahaha! Kan me helemaal voorstellen dat hij tot de laatste kruimel is opgesnoept. Groot gelijk!

 9. Ziet er heerlijk uit! En alvast gefeliciteerd!

 10. Dit ziet er heerlijk uit! Ik houd van taarten en alles wat zoet is. Weer een fijn recept met lekker weinig ingrediënten I like that!

  1. Ik ben ook gek op zoetigheid, deze taart is zoet maar ook fris, lekker lekker!

 11. Oh wat lekker dit… ennneeee…… GEFELICITEERD! Heb een geweldige dag.

 12. Ik ben heel erg benieuwd naar dit healthy baksel: ik heb er nu al zin in! Alvast een hele fijne verjaardag toegewenst en geniet ervan.

  1. De bodem is helaas niet super healthy maar de vulling gelukkig wel!

 13. Gemaakt en echt ontzettend lekker.

  1. Wat ontzettend leuk om te horen Diana! Blij dat je de taart lekker vond!

 14. […] maar bakken van taarten e.d. is niet zo mijn ding. Daarom was ik zo trots als een pauw toen deze magere mango cheesecake echt zooooo lekker bleek te […]

 15. ik heb hem net gemaakt smaakt heerlijk

  1. Wat leuk Alie! Super leuk om te horen!

 16. Deze staat voor de tweede keer klaar in de koelkast. Kijk er nu al naar uit!

Geef een antwoord