Magere ontbijt smoothie met blauwe bessen

smoothie als ontbijt

Variëren met mijn ontbijt vind ik ontzettend lastig. Brood vind ik ‘s ochtends niet lekker en een bak kwark ook niet. Ik eet daarom bijna altijd volkoren crackers met jam, kaas of pindakaas. Lekker spannend ontbijtje ;). Daarom ging ik opzoek naar een nieuwe, mager ontbijtje. Zo kwam ik op deze magere ontbijt smoothie uit! Ook eens ontbijten met iets anders dan je standaard ontbijt? Deze magere ontbijt smoothie met blauwe bessen is ook erg makkelijk voor als je haast heb, je kan het namelijk makkelijk meenemen in een drinkbeker voor onderweg!

 

magere ontbijt smoothie

 

Recept is voor 1 grote smoothie

 

Ingrediënten

  • 150 gram magere kwark
  • 1 banaan
  • 100 gram blauwe bessen (ik gebruik ingevroren bessen, die zijn een stuk goedkoper)
  • 100/150 ml water

 

Bereiding

  1. Schep 150 ml magere kwark in je blender, snij de banaan en plakjes en doe samen met de bevroren bessen in de blender.
  2. Giet er nu koud water overheen tot de ingrediënten onder water liggen, dit is ongeveer 100/150 ml. Zet de blender aan en pureer glad.

Klaar is je magere ontbijt smoothie! Wil je nóg meer vulling in je smoothie? Voeg dan bijvoorbeeld een eetlepel havermout toe voordat je de blender aanzet.

 

 

magere ontbijt smoothie

 

Wat is jouw favoriete ontbijtje?

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop