Makkelijk borrelhapje ‘toastje gezond’

makkelijke hapjes oud&nieuw

Je kan nooit genoeg recepten en ideeën hebben voor een makkelijk borrelhapje. Er staan inmiddels al behoorlijk wat blogs op EASY DAILY FOOD over verjaardagshapjes. Het meest bekeken artikel is toch wel Makkelijke verjaardagshapjes + boodschappenlijst. Leuk om te zien dat dit iets is waar veel mensen naar op zoek zijn. Daarom vandaag weer een makkelijk borrelhapje, namelijk een ‘toastje gezond’! Niet dat het borrelhapje nou mega gezond is, maar wel omdat het hapje lijkt op een broodje gezond, maar dan op een toastje!

 

makkelijk borrelhapje

 

Dit recept is voor een schaal vol borrelhapjes – Nodig: kleine uitsteker

 

Ingrediënten

  • komkommer
  • plakken kaas
  • ham/boterhamworst (ik gebruik vega boterhamworst)
  • bakje cherry tomaatjes
  • ronde toastjes (bijvoorbeeld de toastjes op onderstaande foto)

 

makkelijk borrelhapje

 

Bereiding

  1. Schil de komkommer en snij deze in plakjes. Kies een (koek)uitsteker die kleiner is dan het toastje. Ik gebruik er 1 uit een verpakking van 5 bij de Action gekocht voor een paar euro.
  2. Druk nu uit elk plakje komkommer een vormpje. Doe hetzelfde met de plakken kaas en ham/boterhamworst. Snij de cherrytomaatjes met een scherp mes in plakjes.
  3. Leg de toastjes op de schaal, bedek met een laagje kaas, dan ham, komkommer en als laatste een schijfje tomaat.

 

Zo makkelijk is het om een makkelijk borrelhapje te maken. Maak de ‘toastjes gezond’ niet te ver van te voren, dan zal het toastje slof worden.

 

makkelijk borrelhapje

 

Ga jij dit makkelijke borrelhapje proberen dit weekend?

 

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022