Makkelijk kerst hapje – Kaas sterren

makkelijke hapjes oud&nieuw

Oké als er iets heel, heel, echt heuul erg makkelijk is om te maken dan is het wel dit makkelijke kersthapje; kaas sterren! Het zijn eigenlijk gewoon kaas stengels maar dan in de vorm van een ster. Organiseer jij een borrel met kerst of heb je gewoon zin om kerstige (geen woord maar you get the point) hapjes op tafel te zetten? Dan kan je deze makkelijke kaas sterren er makkelijk bij zetten.

Je kan heel makkelijk kiezen hoeveel je er wilt maken. Uit elk bladerdeeg plakje heb ik 4 sterren kunnen halen. Maar dat hangt natuurlijk af van de grootte van je uitstekertje. Ik kocht mijn  ‘koek’uitstekers bij de Action, 10 vormpjes voor €2,00 dacht ik.

 

makkelijk kerst hapje

 

Recept is voor een bakje vol kaas sterren – Nodig: een stervormige (koek)uitsteker

 

Ingrediënten

  • bladerdeeg (een verse rol of gewoon plakjes uit de vriezer)
  • geraspte kaas
  • ei
  • kruiden zoals: peper, zout en ui poeder

 

makkelijk kerst hapje

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat vast uit de oven. Doe hier bakpapier op. Laat ondertussen de bladerdeeg plakjes ongeveer 5 a 7 minuten ontdooien. Laat het deeg niet te zacht worden, dan gaat het uitsteken straks makkelijker.
  2. Steek nu met de stervormige steker sterren uit elk bladerdeeg plakje en verdeel de sterren over de bakplaat. Smeer de kaas sterren in met een losgeklopt ei. Strooi nu over de bakplaat kruiden die je lekker vind en hierna de geraspte kaas. Ik gebruik een beetje peper, zout en uipoeder. Eventueel kan je met een saté prikker een paar gaatjes in de sterren prikken zodat ze niet oppoffen in de oven. Maar dat hoeft niet.
  3. Zet de kaas sterren nu 10 a 12 minuten in de oven. Laat even afkoelen en je makkelijke kersthapje is klaar!

 

makkelijk kerst hapje

Opzoek naar nog meer leuke Kerst hapjes? Hier staan nog meer leuke ideeën!

Ga jij dit makkelijke kerst hapje proberen?

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022